fbpx

Cum au incercat organizatiile teroriste sa se finanteze

Cum au incercat organizatiile teroriste sa se finanteze

Trei organizatii teroriste, al-Qassam, al-Qaeda si ISIS, au incercat mijloace moderne de a se finanta, dar autoritatile din Statele Unite le-au creat dificultati de finantare. Tot ce au adunat acele organizatii teroriste a fost confiscat de autoritati.

Autoritatile din Statele Unite au demontat campanii de finantare pentru trei organizatii teroriste si a fost confiscata cea mai mare suma in monede virtuale de catre guvernul american in contextul terorismului, potrivit Departamentului de Justitie.

CITESTE SI:  In ce tehnologii va investi Samsung 20 de miliarde de dolari

FBI si altele au fost implicate in operatiunea impotriva brigazilor al-Qassam (aripa militara a Hamasului), al-Qaeda si ISIS. Departamentul de Justitie precizeaza ca brigazile al-Qassam au solicitat donatii Bitcoin prin intermediul social media si pe site-urile sale web.

Diversi agenti au fost capabili sa confiste 150 de conturi de monede virtuale legate de grup. Persoanele din Statele Unite care au donat sunt cercetate penal.

CITESTE SI:  VIDEO: Iata cum a inregistrat video Modul de Veghe al Tesla un politician

Conform unei alte reclamatii privind confiscarea finantarii, al-Qaeda si afiliatii sai au folosit Telegram si alte conturi de social media pentru a solicita donatii Bitcoin.

In unele cazuri, grupurile ar fi pretins ca actioneaza ca organizatii de caritate. Agentii au descoperit 155 de conturi de monede virtuale cu conexiuni cu acea campanie de strangere de fonduri impotriva terorismului.

Cat despre organizatia terorista ISIS, cineva cu legaturi cu acel grup ar fi condus o inselaciune COVID-19 cu echipamente de protectie. O anumita persoana ar fi vandut masti medicale N95 si alte echipamente de protectie printr-un site web, conform unei alte reclamatii.

CITESTE SI:  De-asta companiei China Telecom i s-ar putea interzice operarea in SUA

Un client din Statele Unite a incercat sa cumpere echipamente pentru spitale, aziluri de batrani si sectii de pompieri. Oficialii au confiscat acel site web al organizatiei teroriste, pe langa patru pagini Facebook inrudite.