fbpx

Cum au fost pedepsiti angajatii care generau monede virtuale la o centrala nucleara

Cum au fost pedepsiti angajatii care generau monede virtuale la o centrala nucleara

La o centrala nucleara din Ucraina, cativa angajati au incercat sa fure electricitate pentru a genera monede virtuale. Operatiunea ilicita a iesit la iveala cand serviciul de securitate interna din Ucraina a realizat o perchezitie luna trecuta si a descoperit acolo echipamente de calcul care generau monede virtuale. O parte dintre acei angajati au fost intre timp arestati.

Exista un motiv pentru care nu toata lumea genereaza monede virtuale. Asta pentru ca procesul de generare necesita hardware puternic (de-asta pretul placilor grafice a crescut) si multa electricitate.

CITESTE SI:  Prima camera de actiune a DJI - Osmo Action. Pret si specificatii

Asta inseamna ca ai putea cheltui mai mult decat produci, daca nu ai succes. Cu toate acestea, in Ucraina, unii angajati “intreprinzatori” de la una dintre centralele nucleare ale tarii au crezut ca, in loc sa plateasca pentru electricitate, de ce sa nu “imprumute” electricitatea centralei nucleare pentru a genera monede virtuale?

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung spune sa ne asteptam la "lucruri mai mari" de la Galaxy Note 8

Din pacate, planul lor a esuat si aproape toti angajatii vinovati au fost arestati. Motivul arestarii, pe langa faptul ca e ilegal furtul de electricitate, era ingrijorarea ca detaliile despre centrala nucleara din Ucraina ar putea aparea pe internet cand se conecta la retea.

Intr-o declaratie oferita de purtatorul de cuvant al centralei nucleare din Ucraina: “A fost realizata o cautare si s-a dezvaluit intr-una dintre incaperile de depozitare – care e folosita de piese de schimb pentru echipamente auxiliare – ca un angajat si-a amplasat propriul echipament computerizat pentru generarea de monede virtuale”.

CITESTE SI:  De ce un baiat a avut sansa de a juca Fallout 76 al Bethesda mai devreme

In mod surprinzator, angajatul care a fost prins nu a fost concediat, dar a fost retrogradat si va trebui sa compenseze compania pentru electricitatea pe care a furat-o pentru a mineri criptomonede.

Sursa imagine: Flickr.com