Cum au fost distruse doua avioane militare F-16 aflate la sol in Belgia

Cum au fost distruse doua avioane militare F-16 aflate la sol in Belgia

Cele care urmeaza suna ca un fel de comedie militara cu avioane F-16, dar nu este deloc asa. Uneori, oamenii mai comit greseli, chiar si in momentele in care nu e loc de nicio greseala.

Din pacate, greseala unui tehnician din Belgia era sa-l coste viata si aproape sigur ca il va costa locul de munca. Un tehnician din Belgia a activat din greseala tunul unui avion militar in timpul intretinerii, tun care a tras intr-un alt F-16.

Aeronava in care s-a tras a explodat, avariind si primul F-16 care a tras. Dupa cum informeaza Aviation24.be, accidentul a avut loc la baza aeriana Florennes din Belgia, pe data de 11 octombrie a anului trecut.

Mai multe avioane militare erau supuse atunci unei operatiuni de intretinere in Belgia, deoarece unele trebuiau sa fie folosite intr-o misiune de antrenament.

CITESTE SI:  Ce explicatie da HMD Global dupa ce a fost acuzata ca telefoanele Nokia trimit date in China

Cand vine vorba despre operatiunile de intretinere si de reparatie ale armelor si explozibililor, este necesara tot timpul o mare atentie. Din pacate, mai au loc accidente.

Cum este cazul unui tehnician care intretinea un avion militar F-16 la baza aeriana Florennes din Belgia. Tehnicianul a pornit tunul avionului care a tras si a dus la distrugerea unui alt F-16 din apropiere.

Aceasta informatie vine de la Aviation24.be. Se pare ca in acea zi mai multe avioane militare din Belgia erau supuse operatiunilor de intretinere. Unul dintre tehnicienii din Belgia a activat accidental tunul Vulcan M16A-1 care a lovit un alt F-16 fix in rezervor (acel avion militar era pregatit pentru o cursa de antrenament), iar acesta a explodat si a fost distrus.

CITESTE SI:  Masina Tesla Model S a fost modificata pentru a functiona pe hidrogen

Nu numai ca cealalta aeronava a explodat, dar se pare ca suflul exploziei a lovit prima aeronava militara care a tras, acest lucru provocand pagube duble. Acest accident ar putea parea ceva comic, dar din pacate nu e deloc.

Asta pentru ca doi tehnicieni au fost raniti de explozia avionului militar F-16 din Belgia, desi nu se cunoaste gravitatea ranilor. Speram ca nu sunt prea severe si ca cei doi se vor putea recupera complet. Dar ne imaginam ca cel putin unul dintre ei isi va pierde locul de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *