Cum au de gand Google si iRobot sa imbunatateasca locuintele inteligente

Cum au de gand Google si iRobot sa imbunatateasca locuintele inteligente

In ultima decada, Google a cartografiat lumea exterioara si doreste din ce in ce mai mult sa procedeze la fel si pentru spatiile interioare. De exemplu, cartografierea magazinelor ar putea facilita gasirea de produse pentru clienti.

In ultimii ani, compania a reusit sa-si gaseasca calea in locuintele noastre inteligente prin intermediul unor dispozitive precum Google Home. Aceste dispozitive functioneaza impreuna cu diverse dispozitive casnice inteligente, prin comenzi vocale.

Acum se pare ca Google va colabora cu iRobot, producatorul aspiratorului robot Roomba, pentru a imbunatati locuintele inteligente. Se va baza pe hartile interioare pe care un robot iRobot Roomba le va crea atunci cand curata locuinta inteligenta.

CITESTE SI:  Apple isi dezvolta propriile cipuri de management al energiei pentru iPhone

Avand in vedere ca robotii nu au ochi, Roomba al iRobot va incerca sa cartografieze locuinta inteligenta in timp ce o curata, astfel incat in viitor sa stie mai bine pe unde trebuie sa mearga.

Prin acele date de cartografiere, Google si iRobot vor incerca sa-si integreze platformele impreuna. Astfel, in viitor, vor putea fi indeplinite sarcini mai complexe.

De exemplu, daca Roomba al iRobot iti cartografiaza locuinta, Google ar putea atunci sa atribuie nume, astfel incat sa poti seta un program pentru Roomba pentru a curata anumite camere.

CITESTE SI:  De ce VLC nu mai accepta smartphone-uri Huawei pe Play Store

Sau ii poti da robotului comenzi folosind vocea prin Google Home pentru a curata o zona a locuintei inteligente, cum ar fi bucataria, camera de zi si asa mai departe. Vorbind pentru The Verge, CEO-ul iRobot, Colin Angle, a mentionat de asemenea cum aceste informatii ar putea duce in viitor la o mai mare constientizare din partea dispozitivelor noastre inteligente din locuinte.

“Ideea este ca, atunci cand spui ‘OK Google, aprinde lumina in bucatarie’, trebuie sa se stie ce lumini se afla in bucatarie. Iar daca spun ‘OK viitor robot iRobot cu brat, du-te si adu-mi ceva de baut’, acesta are nevoie sa stie unde se afla bucataria si frigiderul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *