fbpx

Cum are de gand Uniunea Europeana sa limiteze incalzirea globala

Cum are de gand Uniunea Europeana sa limiteze incalzirea globala

BEI (Banca Europeana de Investitii) s-a angajat sa contribuie la limitarea incalzirii globale pentru a se incadra in limita de +1,5 grade Celsius care a fost stipulata in Acordul Climatic de la Paris.

Banca Europeana de Investitii intentioneaza sa incheie complet finantarea pentru proiectele care implica combustibili fosili, pana la sfarsitul anului viitor.

Acest lucru se va realiza pentru alinierea strategiei sale de finantare la obiectivele climatice pe care Uniunea Europeana le urmareste. Planurile acestea pentru limitarea incalzirii globale au fost concepute de o ramura de imprumuturi a UE care propune reducerea sprijinului pentru proiectele energetice care se bazeaza pe combustibili fosili.

CITESTE SI:  Acesta poate fi noul joc AR al Niantic

Acea ramura a Uniunii Europene are o istorie de finantare a proiectelor de combustibili fosili, printre care se numara si conducta de gaz Trans Adriatic.

Publicatia The Guardian a vazut planurile care solicita incheierea totala a sprijinului pentru proiectele de infrastructura energetica care utilizeaza gaz, carbune si nu numai.

CITESTE SI:  Cum ar putea masura calitatea aerului viitoarele smartwatch-uri Apple Watch

Acest lucru se va realiza prin interzicerea companiilor sa solicite imprumuturi pentru astfel de proiecte dupa sfarsitul anului viitor, iar asta pentru a limita incalzirea globala. Banca Europeana de Investitii se va concentra acum pe investitii pe termen lung in domeniul energetic care se aliniaza cu Acordul Climatic de la Paris care urmareste sa limiteze incalzirea globala la 1,5 grade Celsius peste nivelurile din 1990, iar asta prin reducerea drastica a emisiilor de gaze cu efect de sera.

CITESTE SI:  Ce zgomot artificial vor genera masinile electrice Tesla

“Aceasta tranzitie va fi una profunda. Solidaritatea este necesara pentru a ne asigura ca grupurile sau regiunile potential vulnerabile sunt sprijinite”, indica Banca Europeana de Investitii.

Se va infiinta un fond de tranzitii energetice care va sustine proiecte care ofera asistenta statelor membre ale Uniunii Europene pe masura ce acestea trec la surse de energie care nu polueaza si care limiteaza incalzirea globala.

Sursa imagine: Flickr.com