fbpx
Cum arata robotul InSight de pe Marte din spatiu

Cum arata robotul InSight de pe Marte din spatiu dintr-un satelit

Noul robot InSight pentru Marte al NASA a fost vazut de un satelit care orbiteaza in jurul planetei. Satelitul Mars Reconnaissance Orbiter al agentiei spatiale a folosit o camera de inalta rezolutie pentru a fotografia robotul, dar si echipamentele care au sprijinit robotul stationar sa amartizeze pe o campie cunoscuta ca Elysium Planitia.

Multi au fost fascinati de calatoria rover-ului InSight al NASA. Acesta a ajuns pe Marte acum cateva saptamani in urma, dupa ce a petrecut 6 luni calatorind prin spatiu.

CITESTE SI:  Cum e Robomaster S1 al DJI - robotul care te invata programare si robotica

Locatia exacta a robotului este acum cunoscuta, deoarece rover-ul InSight a fost reperat de satelitul Mars Reconnaissance Orbiter din spatiu. Rover-ul InSight al NASA a ajuns pe Marte pe 26 noiembrie.

Cercetatorii de la NASA au crezut ca a amartizat de-a lungul locului care a fost desemnat drept o zona ideala de amartizare de 81 de mile pentru robot.

Cu toate acestea, locatia sa in cadrul Elysium Planitia nu a fost cunoscuta anterior. Elysium Planitia este o campie plata de lava care se afla la nord de ecuatorul planetei Marte.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Sony Xperia L3 ieftin e oficial - specificatii

Informatia despre locatia precisa a rover-ului InSight vine de la satelitul Mars Reconnaissance Orbiter al NASA. Acesta a fost acolo de ceva timp, satelitul orbitand in jurul planetei Marte din 2006.

Satelitul agentiei NASA a scanat suprafata planetei Marte in apropierea locului de aterizare de doua ori in aceasta luna, iar imaginile realizate de camera sa de inalta rezolutie au dezvaluit robotul InSight din spatiu.

CITESTE SI:  De ce Oppo ar putea renunta la smartphone-urile din gama R

NASA mentioneaza ca motivul pentru care unele dintre obiectele din imaginile capturate de satelit par sa aiba o nuanta verzuie este faptul ca lumina reflectata de pe suprafetele lor determina saturarea culorii. Robotul InSight a oferit, de asemenea, un selfie de pe planeta Marte pentru a arata ca a ajuns in siguranta si ca functioneaza bine.