VIDEO: Cum arata internetul acum 20 de ani?

Internetul in 1995

Acum circa 20 de ani in urma, Tim Berners-Lee a lansat World Wide Web in incercarea de a impartasi mai bine informatiile. Se stiau putine despre tehnologie si chiar mai putine despre posibilitatile pe care le-ar aduce in anii urmatori – ca vom putea cumpara din confortul locuintelor noastre, ca medicii ii vor putea examina pe pacienti de la kilometri distanta si ca vom avea acces atat de usor la informatie.

Cu sprijinul angajatorului sau CERN, Tim a inventat World Wide Web in 1989. World Wide Web si HTTP (HyperText Transfer Protocol), unul dintre limbajele folosita pentru a comunica pe internet, a declansat un nou mod de a impartasi informatii.

CITESTE SI:  VIDEO: OnePlus 5T VS Samsung Galaxy Note 8 intr-un test de viteza hilar

World Wide Web a fost lansat publicului de catre CERN in 1993, lansand intregi industrii si revolutionandu-le pe cele vechi. 20 de ani mai tarziu, analizam World Wide Web si schimbarile mai ample pe care le-am vazut gratie web-ului, o retea de retele care include servicii de email si de mesagerie instanta.

Acum 20 de ani, pe data de 25 mai 1994, la Geneva, Elvetia, a fost deschisa prima Conferinta Internationala pe web. Participantul Mark Pesce spune: “daca se poate spune ca internetul are un pistol de pornire, acesta a tras in acea dimineata de miercuri la CERN”.

In ziua de azi internetul este ceva normal, dar cine isi mai aduce aminte cum arata internetul in urma cu 20 de ani? Stiu ca multi sunt curiosi sa redescopere sau sa descopere la ce nivel se afla internetul pe vremea aceea.

CITESTE SI:  Pana cand a fost amanat primul smartphone 5G al ZTE

Pe canalul de Youtube TheCanadianToast putem urmari un clip video despre cum era internetul si tehnologia din anul 1995, adica acum circa 20 de ani. De atunci si pana acum internetul si tehnologia au evoluat intr-un ritm incredibil.

Gata cu monitoarele voluminoase dar cu ecrane mici si cu rezolutie scazuta. Urmariti un filmulet incredibil de acum 20 de ani despre o perioada incredibila din evolutia internetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *