fbpx

Cum ar putea Twitter descoperi originile noului coronavirus

Cum ar putea Twitter descoperi originile noului coronavirus

Un grup de cercetatori intentioneaza sa foloseasca platforma de social media Twitter pentru a descoperi originile noului coronavirus. Adica cand anume a aparut inainte de a fi diagnosticat pentru prima oara.

In acest moment, exista inca discutii cu privire la originea noului coronavirus. La inceputul pandemiei, se credea ca acesta ar putea proveni de la o piata din Wuhan, China, dar mai tarziu au aparut si alte teorii, cum ar fi faptul ca noul coronavirus exista de mai devreme, sau ca ar proveni din afara Chinei.

CITESTE SI:  Tara in care ar putea avea loc cea mai mare licitatie 5G din lume, conform Nokia

Cu toate acestea, se pare ca unii cercetatori cred ca ar putea dezlega enigma prin folosirea platformei de social media Twitter. Intr-un studiu publicat in Nature, un grup de cercetatori indica faptul ca poate, prin analizarea postarilor de pe platforma de social media Twitter, s-ar putea descoperi originile noului coronavirus.

Acel grup de cercetatori a analizat practic cuvinte cheie de pe Twitter pe baza simptomelor pe care le experimenteaza pacientii atunci cand se infecteaza. Ideea e ca, identificand varfurile in raportarile de simptome pe Twitter, se pot crea indicatori ai momentului in care coronavirusul a aparut si cu cat timp inainte a aparut inainte de a fi diagnosticat oficial.

CITESTE SI:  La ce poate folosi faptul ca baloanele Loon pot masura undele gravitationale

Desi acest lucru nu poate fi considerat ceva concludent, mai ales ca tweeturile de pe Twitter sunt in general anecdotice, acest lucru le-ar putea permite cercetatorilor sa stabileasca cand anume a aparut coronavirusul pentru prima data in diferite locatii.

CITESTE SI:  Tarile care nu mai participa la Jocurile Olimpice din Tokio

De asemenea, retineti ca cercetarea coronavirus a fost facuta pentru Europa si ca un studiu similar pentru SUA si alte tari ar putea avea alte rezultate. Asa ca nu ar trebui sa ajungem inca la o concluzie. Cert e ca acesta e un studiu interesant de la cercetatorii care valorifica Twitter. Ce parere ai despre studiu?

Facebook