Cum ar putea solutiona Facebook ancheta in care e implicata din cauza practicilor de confidentialitate

Cum ar putea solutiona Facebook ancheta in care e implicata din cauza practicilor de confidentialitate

Compania Facebook si Comisia Federala de Comert din Statele Unite negociaza o posibila solutionare a anchetei care vizeaza reteaua sociala. Ancheta priveste practicile de confidentialitate ale companiei, conform publicatiei Politico care citeaza o sursa.

Facebook a fost subiectul unei anchete a Comisiei Federale de Comert (FTC) a Statelor Unite privind practicile de confidentialitate in urma scandalului Cambridge Analytica si a altor incidente.

Stirile anterioare au indicat ca compania ar putea primi o amenda de mai multe miliarde de dolari. O noua stire indica faptul ca termenii solutionarii anchetei ar putea include si supravegherea independenta a practicilor Facebook.

CITESTE SI:  VIDEO: Lazertouch va transforma orice suprafata intr-o interfata touchscreen

Ancheta Comisiei Federale de Comert din Statele Unite se axeaza, de asemenea, asupra aflarii daca scandalul Cambridge Analytica a incalcat un acord pe care Facebook il are cu FTC din 2011 pentru protejarea confidentialitatii utilizatorilor sai.

Politico informeaza ca compania si Comisia Federala de Comert negociaza o eventuala solutionare care ar putea impune companiei sa infiinteze un comitet independent de supraveghere a confidentialitatii, pe langa luarea altor masuri pentru a proteja in continuare utilizatorii celei mai mari retele sociale din lume.

CITESTE SI:  Microsoft va produce smartphone-urile Windows Phone daca producatorii nu vor face asta

Solutionarea investigatiei va include probabil numirea unui oficial de confidentialitate – aprobat la nivel federal – la cele mai inalte nivele ale Facebook, dar si un comitet de supraveghere a confidentialitatii care poate include membrii consiliului de administratie al companiei.

CITESTE SI:  Samsung dezvaluie noi module de 8GB de RAM pentru smartphone-uri

Asta pe langa amenda de aproape 3 miliarde de dolari care poate fi impusa companiei care gestioneaza reteaua sociala. Facebook a alocat deja o suma substantiala, conform celor mai recente informatii ale sale privind veniturile, pentru a plati solutionarile preconizate ale anchetei autoritatilor de reglementare din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *