fbpx
Cum ar putea schimba Google navigarea pe internet de pe telefon

Cum ar putea schimba Google navigarea pe internet de pe telefon

Poate ca serviciul de varf al Google este motorul sau de cautare si poate ca are mai multe servicii cu peste 1 miliard de utilizatori activi, dar dedicarea sa pentru internet i-a permis sa mentina ritmul.

Daca compania s-ar fi oprit la Google Search, nu ar fi fost compania influenta care este astazi. Se pare ca procesul de navigare pe internet cu telefonul va fi schimbat si imbunatatit.

Modul in care navigam pe internet cu telefoanele si cel in care navigam folosind PC-ul sunt diferite. Asta pentru ca telefoanele sunt concepute in mod diferit, adica sunt mai mici, au hardware diferit si in general se bazeaza pe atingere, spre deosebire de tastatura si mouse-ul.

CITESTE SI:  De ce Google va inchide Play Music

Cei care considera ca navigarea pe internet de pe telefon ar trebui sa fie imbunatatita, ar putea fi incantati sa afle ca Google lucreaza la un proiect denumit Portals care va schimba lucrurile.

Acesta ar putea schimba felul in care navigam pe internet folosind telefoanele. Proiectul este condus de Kenji Baheux care este un manager de produse de la Google.

Scopul proiectului companiei Google este de a crea site-uri web care sa permita utilizatorilor sa navigheze mai bine dintr-o pagina la alta folosind gesturi pe telefon.

CITESTE SI:  Uber este cu un pas mai aproape de masinile fara sofer

Google spera astfel sa reduca timpul petrecut pentru incarcarea site-urilor web. Acest lucru este deosebit de important pentru ca, asa cum spunea Amazon in trecut, o incarcare de chiar si o secunda a unei pagini ar putea costa compania 1,6 miliarde de dolari in fiecare an, la vanzari.

Deci este evident ca viteza cu care paginile se incarca este foarte importanta, mai ales pentru retaileri, pentru ca utilizatorii ar putea trece la un retailer diferit si mai rapid pentru nevoile lor.

CITESTE SI:  Smartphone-ul care va putea captura video 8K, spun surse

Acestea fiind spuse, sa nu va puneti prea mari sperante ca proiectul Portals Google de navigare pe internet pe telefon se va lansa foarte curand, avand in vedere ca in prezent se afla in faza de propunere.

De asemenea, nu este clar cat de diferita va fi noua navigare pe internet a Google cu telefonul de navigarea pe internet obisnuita, dar daca esti interesant, poti afla mai multe informatii despre proiect pe GitHub.