fbpx

Cum ar putea fi pedepsiti robo-apelantii in Arkansas

Cum ar putea fi pedepsiti robo-apelantii in Arkansas

Statul american Arkansas a prezentat luni un proiect de lege care ii condamna pe robo-apelantii care falsifica numere de telefon pentru ca persoanele apelate sa creada ca le suna cineva cunoscut.

Robo-apelantii continua sa reprezinte o provocare pentru oamenii din Statele Unite. Robo-apelurile au crescut cu 46 de procente in 2018 ajungand la 26,3 miliarde de apeluri numai anul trecut.

Aceasta situatie pare doar sa se inrautateasca. In timp ce oamenii suna la FCC si la operatorii de telefonie mobila pentru a lua masuri concrete impotriva lor, statul american Arkansas ia in considerare o optiune diferita.

CITESTE SI:  Ce preturi au noile casti wireless ale Microsoft

A fost depus un proiect de lege care propune ca robo-apelantii sa fie cercetati penal. Senatul statului Arkansas a prezentat un proiect de lege care ar permite ca robo-apelantii – care folosesc tehnici de falsificare a numerelor de telefon pentru ca oamenii sa raspunda – sa fie acuzati si cercetati penal.

CITESTE SI:  Ce smartphone-uri iPhone 12 s-ar putea lansa abia in noiembrie

Tehnica de falsificare determina ca persoana apelata sa creada ca apelul vine de la cineva pe care il stie. Acest lucru se reuseste prin falsificarea numerelor de telefon.

Procuroarea generala a Arkansas, Leslie Rutledge, a prezentat proiectul de lege care a fost in unanimitate inaintat Parlamentului. Leslie Rutledge a declarat: “Sunt incantata sa Senatul a adoptat proiectul de lege in unanimitate si astept cu nerabdare un vot similar in cadrul Camerei”.

Robo-apelantii care folosesc numere de telefon falsificate in Arkansas pot fi pedepsiti cu pana la 6 ani de inchisoare si cu o amenda de 10.000 de dolari daca proiectul de lege este aprobat si devine lege.

CITESTE SI:  Ce tablete iPad sunt afectate serios de acest update

Companiile de telecomunicatii vor fi obligate sa puna in aplicare masuri preventive impotriva robo-apelantilor din Arkansas care falsifica numere de telefon si sa detalieze pasii urmati intr-un raport anual trimis catre Arkansas Public Service Commission.