fbpx

Cum ar putea fi pedepsite companiile chineze care copiaza tehnologie din SUA

Cum ar putea fi pedepsite companiile chineze care copiaza tehnologie din SUA

E un lucru cunoscut faptul ca companiile chineze de tehnologie folosesc ca sursa de inspiratie tehnologia unor firme din afara Chinei, cum ar fi celor din SUA. Guvernul SUA pare sa fi venit cu solutie, solutie care a fost criticata de unii, deoarece poate duce la abuzuri din partea Statelor Unite.

Desi am vazut ca multe companii chineze au venit cu produse si cu tehnologii unice si inovatoare de-a lungul anilor, e greu de negat faptul ca aceste firme copiaza tehnologii de la alte firme, lucru care se intampla in mod obisnuit.

CITESTE SI:  Google va permite site-urilor sa renunte sa mai apara in rezultatele de cautare

Cand se intampla acest lucru, revine firmelor victime responsabilitatea sa incerce actiuni in justitie, dar acum se pare ca si guvernul SUA s-ar putea implica.

Conform unei stiri de Washington Post, surse spun ca administratia Trump ar putea interzice companiile chineze care incalca in mod obisnuit proprietatea intelectuala a firmelor americane de tehnologie.

Astfel, acele companii chineze care copiaza tehnologie ar putea fi puse pe o lista, ceea ce le-ar impiedica sa mai deruleze afaceri cu firmele din SUA. Desi pare ca de acest lucru ar putea beneficia firmele din SUA carora le este greu sa aduca companiile din China in justitie, s-a subliniat ca masura guvernului SUA ar putea duce la potentiale abuzuri.

CITESTE SI:  De ce s-a creat o petitie pentru refacerea sezonului final al serialului Urzeala Tronurilor

Adica ar putea fi folosita ca arma politica pentru a pune presiune pe companiile chineze in razboiul comercial dintre SUA si China. In acelasi timp, nu este clar cat de eficienta ar fi o astfel de interdictie, pentru ca companiile chineze care copiaza tehnologie ar putea pur si simplu sa aleaga sa-si vanda produsele in alta parte.

CITESTE SI:  VIDEO: Inteligenta artificiala a Panasonic isi poate da seama cand soferii sunt pe cale de a adormi la volan

Consilierul de la Casa Alba, Peter Navarro, pare sa fi spus despre aceasta stire ca este una falsa, dar publicatia Washington Post din Statele Unite pare sa-si mentina pozitia.