fbpx

Cum ar putea deveni Uber o companie de 91 de miliarde de dolari

Cum ar putea deveni Uber o companie de 91 de miliarde de dolari

Compania Uber din Statele Unite se asteapta ca va valora pana la 91 de miliarde de dolari in aceasta luna. E o suma uriasa de bani la care compania din Statele Unite nu va ajunge pur si simplu si oricum. Pentru a ajunge la aceasta valoare pe piata, compania din Statele Unite va incerca sa devina publica.

Oferta initiala de monede (IPO) a companiei Uber de ride-hailing a fost foarte asteptata si au aparut noi informatii dupa ce aceasta a depus un prospect la Comisia pentru Valori Imobiliare si Burse de Valori din Statele Unite.

CITESTE SI:  Ce promite CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg

Se asteapta ca Uber va valora pana la 91 de miliarde de dolari dupa ce devine publica. Astfel, ar fi unul dintre cele mai mari IPO-uri din domeniul tehnologiei din istorie, dar in urma gigantilor ca Facebook si Alibaba care au stabilit noi recorduri atunci cand au devenit publice.

Uber a stabilit un interval de pret de 44-50 de dolari pe actiune, ceea ce determina ca valoarea companiei sa fie intre 80 si 91 de miliarde de dolari dupa IPO, atunci cand se iau in considerare optiunile de actiuni si actiunile restrictionate.

CITESTE SI:  Elon Musk explica logica din spatele ideii sale de a bombarda planeta Marte

Evaluarea finala va depinde de apetitul investitorilor pentru actiunile companiei. Daca atinge valoarea asteptata, Uber din Statele Unite ar fi cu mult inaintea rivalului Lyft care a devenit public in acest an cu o valoare de peste 24.000.000.000 de dolari.

In ceea ce priveste eclipsarea altor initiative IPO importante din tehnologie, este inca in urma IPO-ului Facebook din 2012 care a fost de 104 miliarde de dolari si IPO-ului Alibaba de $168.000.000.000 din 2014.

CITESTE SI:  Inteligenta artificiala a Google poate prezice bolile de inima prin scanarea ochilor

Se spune ca, cu ajutorul IPO-ului, compania Uber din Statele Unite are de gand sa vanda 180 de milioane de actiuni in oferta sa publica care ar putea determina ca Uber sa aiba o valoare crescuta cu 9 miliarde de dolari.