fbpx

Cum ar putea curata bacteriile E. coli aerul de dioxid de carbon

Cum ar putea curata bacteriile E. coli aerul de dioxid de carbon

In timp ce te pregatesti pentru consumul de alimente de sarbatoare, ultimul lucru la care ai vrea sa te gandesti e bacteria E. coli. Trebuie sa te gandesti la aceasta bacterie, dar aceasta nu e intotdeauna daunatoare (si aceasta are nevoie sa manance).

Conform unei lucrari publicate in Cell, cercetatorii au dezvoltat o tulpina de E. coli care se hraneste cu dioxid de carbon. Dupa cum explica Nature, bacteriile prefera de obicei zaharurile (glucoza), dar tulpina creata de cercetatori ar putea fi utilizata pentru a crea surse de energie cu emisii mai reduse decat metodele de productie conventionale.

CITESTE SI:  Cercetatorii vor sa intinereasca cainii, dupa care vor trece la oameni

E. coli, in ciuda aspectelor negative, a fost deja folosita pentru multe lucruri utile. Cu cativa ani in urma, cercetatorii au reusit sa stocheze date criptate in microorganisme.

Exista chiar si computere bazate pe E. coli. Nu este prima data cand vedem tulpini de bacterii care consuma dioxid de carbon, dar eforturile anterioare au dus la bacterii care consumau doar mici cantitati de dioxid de carbon ca parte a dietei lor, in comparatie cu cea mai noua generatie.

CITESTE SI:  De ce se doreste editarea ADN-ului uman in Statele Unite

Daca sperai ca noile bacterii din noua tulpina ar putea fi folosite pentru a aspira dioxidul de carbon din aer si vor scapa planeta de poluare, afla ca aceasta solutie nu este viabila acum.

In plus, aceasta bacterie modificata emite in prezent mai mult dioxid de carbon decat consuma. Dar echipa din spatele cercetarii sustine ca tulpina ar putea fi folosita pentru a dezvolta “alimente” si spera ca trecerea la electricitate ca sursa de energie ar putea reduce acele emisii.

CITESTE SI:  Ce smartphone-uri sunt afectate de o vulnerabilitate Android recent descoperita

Oricat de “tentante” ar suna alimentele cu noua tulptina E. coli, va trebui sa asteptam mai mult timp pentru a afla cum arata alimentele viitorului. Cercetatorii spun ca munca lor e in mare parte dovada unui concept in acest moment. Asa ca viitorul cu alimente cu noua tulpina E. coli inca e la mare distanta.