fbpx

Cum ar putea crea cercetatorii roboti “vii”

Cum ar putea crea cercetatorii roboti vii

Cercetatorii de la Universitatea Cornell au creat ceva care permite crearea de roboti “vii”, dandu-le metabolism, capacitatea de asamblare si abilitati de organizare. Unii zic ca acesti cercetatori paveaza calea pentru un viitor apocaliptic in care masinariile vor prelua controlul.

In zilele noastre, cercetatorii devin din ce in ce mai buni la crearea de roboti mai umanoizi, dar in cea mai mare parte la nivel estetic. Cu toate acestea, se pare ca, in viitor, robotii umanoizi nu numai ca ar putea arata mai realisti, dar si sa functioneze mai realist.

CITESTE SI:  Volkswagen ia in considerare producerea unei versiuni electrice a Beetle

Asta se datoreaza crearii unui nou material artificial de catre cercetatorii de la Universitatea Cornell. Denumit DASH (DNA-based Assembly and Synthesis of Hierarchical), acest material a fost proiectat de cercetatori pentru a avea caracteristici similare fiintelor vii, caracteristici care implica metabolism, auto-asamblarea si organizarea.

CITESTE SI:  VIDEO: Cercetatorii dezvolta un algoritm pentru niste selfie-uri mai bune

Asta inseamna ca in viitor robotii ar putea fi capabili sa se auto-reproduca. Potrivit lui Shogo Hamada, autorul principal al studiului, “Designurile sunt inca primitive, dar au aratat o noua cale de a crea roboti dinamici din biomolecule. Suntem intr-un prim pas in construirea masinariilor ‘vii’ cu metabolism artificial. Chiar si cu un design simplu, am reusit sa cream comportamente sofisticate. Metabolismul artificial ar putea deschide o noua frontiera in robotica”.

CITESTE SI:  De ce viteza LTE uriasa este capabil iPhone Xs

Desi unii oameni recunosc ca totul suna destul de interesant, acestia nu sunt siguri este indicat sa se creeze roboti vii care se pot auto-vindeca si auto-reproduce.

Acesti oameni nu sunt singurii cu aceste ingrijorari. In trecut, mai multi oameni proeminenti din industria stiintei si a tehnologiei si-au exprimat interesul pentru evitarea unui viitor gen Terminator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *