fbpx

Cum ar putea Apple Watch se monitorizeze boala Parkinson

Cum ar putea Apple Watch se monitorizeze boala Parkinson

Apple Watch va fi capabil in curand sa monitorizeze simptomele bolii Parkinson, multumita unui nou API de la compania Apple. Detalii despre marile update-uri software ale companiei Apple au continuat sa apara de la WWDC 2018 care a avut loc in orasul San Jose din California.

Este clar ca compania vede un viitor in care Apple Watch poate merge mai departe de ceea ce sunt in stare trackerele fitness. Din acest motiv, nu a fost o surpriza sa auzim ca compania ar putea lucra la un tracker de monitorizare a glucozei pentru acest smartwatch Watch.

CITESTE SI:  Rovio va inceta sa suporte platforma Windows Phone

Cu toate acestea, desi s-ar putea sa fim la ani de zile distanta de astfel de caracteristici, in viitorul apropiat, Apple Watch ar putea primi abilitati de monitorizare mai bune.

In timpul unei sesiuni a Apple la WWDC 2018, compania a dezvaluit un nou API pentru Watch care se numeste Movement Disorder API. Acesta a fost conceput pentru a ajuta la monitorizarea miscarilor care ar putea fi legate de boala Parkinson, cum ar fi tremurul, agitatia, clatinarea, lucruri care ar putea fi cauzate si de medicamentele folosite pentru a suprima tremurul.

CITESTE SI:  De ziua eclipsei solare va fi confirmat probabil numele iteratiei Android O

Desi este vitala mergerea la controale regulate pentru a monitoriza progresul bolii Parkinson, medicii isi pot da seama de progres in mare parte bazandu-se pe ceea ce le spun pacientii, ceea ce poate fi uneori inexact, exagerat, sau prea moderat.

CITESTE SI:  Continutul rusesc a ajuns la mult mai multi oameni decat a spus Facebook initial

Permitand monitorizarea continua, acest lucru va ajuta medicii sa furnizeze mai multe informatii care sa le permita sa vada daca simptomele bolii Parkinson se imbunatatesc sau se inrautatesc la pacient si daca medicamentul trebuie ajustat in mod corespunzator. Apple a testat noul API de monitorizare a bolii Parkinson in studiile clinice interne si se asteapta ca API-ul pentru Watch va fi disponibil cu cea de-a doua versiune pentru dezvoltatori a watchOS 5.