Cum ar putea Apple Watch sa indice ora celor cu deficiente de vedere, in viitor

Cum ar putea Apple Watch sa indice ora celor cu deficiente de vedere, in viitor

Apple vrea sa transforme cu un brevet smartwatch-urile sale Apple Watch in dispozitive mai utile pentru cei cu deficiente de vedere. Desigur, compania a depus brevetul la Oficiul pentru Brevete si Marci din Statele Unite, dar s-ar putea ca acesta sa nu fie transformat intr-un produs real. Nu toate brevetele se materializeaza in produse.

Un ceas arata purtatorului ora cand se uita la acesta. Dar daca ai deficiente de vedere, e evident ca optiunile tale sunt mai limitate.

CITESTE SI:  Pretul si detaliile despre masina electrica sport Porsche Mission E au fost dezvaluite

Cu toate acestea, Apple spera ca poate in viitor versiunile viitoare ale Apple Watch se vor dovedi mai utile pentru cei cu deficiente de vedere care vor sa afle cat este ora, cel putin conform unui patent.

Conform brevetului companiei din Cupertino, este descris modul in care ar putea fi implementat un sistem cu care Apple Watch ar oferi feedback tactil purtatorului cu deficiente de vedere pentru a-i indica ora.

CITESTE SI:  Inteligenta artificiala ajuta serviciile de urgenta sa diagnosticheze atacurile de cord

Descrierea patentului in mare este: “Sisteme si metode pentru feedback tactil includ detectarea unei secvente de atingeri la un dispozitiv electronic”.

Ei bine, avand in vedere ca compania din Cupertino se mandreste ca este o companie care ofera o serie de caracteristici de accesibilitate in produsele sale, ceasul inteligent Apple Watch nu este o exceptie.

Compania din Cupertino deja ofera anumite caracteristici pentru cei cu deficiente de vedere care folosesc smartwatch-ul, inclusiv abilitatea de a ajusta fonturile, zoomul si nu numai, asa ca acest brevet ar trebui sa fie o adaugire pentru acele caracteristici.

CITESTE SI:  Pentru ce trebuie Yahoo sa plateasca 50 de milioane de dolari

Cu toate acestea, brevetele nu garanteaza neaparat ca vor fi transformate in produse sau in caracteristici reale, dar este bine de stiut ca Apple are in vedere imbunatatirea functiilor sale de accesibilitate. Cine stie, poate ca in viitor cei cu deficiente de vedere vor putea afla ora folosind smartwatch-urile companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *