fbpx

Cum ar fi sistemul Face ID pentru Mac-urile Apple, conform unui brevet

Cum ar fi sistemul Face ID pentru Mac-urile Apple, conform unui brevet

S-a vorbit despre brevetul companiei Apple din Cupertino pentru sistemul de recunoastere faciala Face ID pe computerele Mac inca din 2017, inainte de a se sti cum se va numi caracteristica care a debutat pe iPhone X. Acum, acel brevet al companiei Apple din Cupertino a fost aprobat.

Sistemul de recunoastere faciala Face ID al companiei Apple a fost prezentat acum cativa ani in urma pe iPhone X. Mai tarziu a fost adus pe iPad Pro.

Acum intrebarea e: cand va fi adus sistemul pe Mac? La urma urmei, pare o tranzitie destul de fireasca. Vestea buna e ca compania Apple din Cupertino exploreaza aceasta idee.

CITESTE SI:  De ce Tesla isi cere banii inapoi de la furnizorii sai

Asta conform unui brevet recent care indica faptul ca Face ID ar putea ajunge pe Mac. Cu toate acestea, s-ar putea sa nu fie acelasi sistem Face ID de pe iPhone si iPad.

De fapt, ar putea fi o versiune mai inteligenta a sistemului Face ID care ar putea veni cu un mod inteligent de hibernare. Descrierea brevetului sistemului vorbeste despre actualele iteratii ale modului de hibernare care se bazeaza in mare parte pe timp.

CITESTE SI:  Ce autovehicule electrice va produce VW in Statele Unite si de ce

Adica, dupa un timp stabilit anterior in care utilizatorul nu interactioneaza cu computerul Mac al Apple, computerul intra automat in modul de hibernare.

Acest lucru poate fi enervant daca intreprinzi o activitate care nu necesita activitate la computer, cum ar fi urmarirea de clipuri video sau ascultarea de muzica.

Cu toate acestea, conform acestui brevet, camera de pe Mac ar putea urmari chipul utilizatorului si, daca detecteaza ca acesta e inca la computer, ar impiedica computerul Apple sa intre in modul de hibernare.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Apple retrage aceasta aplicatie de pe App Store

Pare o caracteristica utila. Dar, avand in vedere ca acesta este doar un brevet al sistemului de recunoastere faciala Face ID pentru Mac, nu exista nicio garantie reala ca aceasta e o caracteristica pe care compania Apple din Cupertino o va implementa in viitoarele sale computere Mac.

Sursa imagine: Flickr.com