fbpx

Cum ar fi descoperit unii undele gravitationale din fundalul universului

Cum ar fi descoperit unii undele gravitationale din fundalul universului

O echipa de oameni de stiinta sustine ca e posibil sa fi descoperit undele gravitationale din fundalul universului. Aceasta descoperire va trebui sa fie confirmata prin noi studii ale acelor oameni de stiinta.

Este posibil ca cercetatorii au identificat undele gravitationale care alcatuiesc o parte din fundalul universului, nu doar cele provenite din evenimente neobisnuite, cum ar fi coliziunile gaurilor negre.

New Atlas a dezvaluit ca o echipa de cercetare a descoperit un semnal intens care ar putea reprezenta fundalul undelor gravitationale – adica cele din fuziunile supermasive ale gaurilor negre din univers.

CITESTE SI:  Ce medicamente nu sunt foarte eficiente impotriva coronavirusului Wuhan

In loc sa incerce sa le detecteze in mod direct, echipa de cercetare a incercat sa identifice efectele acelor unde gravitationale asupra pulsarilor din univers, ale caror modele fotonice sunt in mare parte consistente pe perioade lungi de timp.

Cercetatorii care formeaza acea echipa au analizat 45 de pulsari pana acum timp de cel putin 3 ani si au observat un proces comun care parea sa reduca sincronizarea colectiva cu sute de nanosecunde. Acest rezultat al acelei echipe de cercetatori nu e definitiv.

CITESTE SI:  Inteligenta artificiala a Google poate prezice bolile de inima prin scanarea ochilor

Oamenii de stiinta vor verifica datele cu mai multi pulsari si cu studii mai lungi, iar acest lucru ar putea dura ani de zile. Cu toate acestea, daca acestea reprezinta intr-adevar unde de fundal, acest lucru ar putea contribui la identificarea surselor acestora si, in cele din urma, modul in care acestea influenteaza universul.

CITESTE SI:  La ce poate folosi faptul ca baloanele Loon pot masura undele gravitationale

Ce parere ai despre aceasta potentiala descoperire a acelor cercetatori despre undele gravitationale din fundalul universului? Crezi ca aceasta descoperire a oamenilor de stiinta va fi confirmata mai tarziu prin noi studii realizate de ei?

Facebook