fbpx
Cum ajuta Qualcomm smartphone-urile sa primeasca Android P mai repede

Cum ajuta Qualcomm smartphone-urile sa primeasca Android P mai repede

Android P a fost unul dintre cele mai importante subiecte de discutie ale Google in cadrul evenimentului I/O 2018 de pe data de 8 mai, iar compania Qualcomm a confirmat ca cele trei cipuri de top ale sale pentru smartphone-uri suporta deja complet noul sistem de operare.

Fragmentarea sistemului de operare detinut de Google pentru smartphone-uri lasa inca mult de dorit, dar eforturi sincere au fost depuse de Google si partenerii sai in ultimii ani pentru a reduce fragmentarea acestei platforme.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung Galaxy S8 cu Snapdragon 835 VS Galaxy S8 cu Exynos intr-un test de viteza

Ca parte a acestor eforturi, Qualcomm a anuntat ca sustine disponibilitatea comerciala rapida a Android P, urmatorul update major al sistemului de operare. Ceea ce inseamna acest lucru este ca producatorul de cipuri Qualcomm va ajuta la aducerea sistemului de operare Android P pe mai multe smartphone-uri mai devreme.

Qualcomm a lucrat cu Google pentru a implementa Android P pe anumite cipuri Snapdragon. Accesul timpuriu la Android P a permis companiei Qualcomm sa optimizeze softul pentru cipurile Snapdragon 845, 660 si 636 pentru a se asigura ca producatorii de smartphone-uri vor fi gata sa treaca la cel mai nou sistem de operare in momentul lansarii.

CITESTE SI:  Cum ar putea reveni compania de smartphone-uri ZTE din nou in afaceri in Statele Unite

Acest lucru va inseamna cu siguranta un drum lung, si anume permiterea multor producatori sa lanseze rapid Android P pe dispozitivele lor, dat fiind faptul ca Qualcomm furnizeaza cipuri pentru o multime de producatori care produc smartphone-uri cu sistemul de operare detinut de Google.

Printre acesti producatori de smartphone-uri care se aprovizioneaza cu cipuri de la Qualcomm se numara Oppo, Sony, OnePlus si Xiaomi. Acestia au anuntat ca vor facilitatea disponibilitatea versiunii developer preview a Android P pentru dispozitivele lor.

CITESTE SI:  De ce Sony renunta sa mai vanda camere DSLR

De asemenea, Xiaomi are planuri de a sustine cea mai recenta lansare a lui Mi MIX 2S, iar OnePlus va proceda la fel pentru viitorul sau smartphone de varf OnePlus 6. Acest sistem de operare va fi lansat in cursul acestui an, iar Google a lansat un program public beta.