fbpx

Cum ai putea activa asistentul virtual Google Assistant pe ecranele inteligente fara cuvintele de declansare

Cum ai putea activa asistentul virtual Google Assistant pe ecranele inteligente fara cuvintele de declansare

Se crede ca compania Google din Statele Unite lucreaza la o modalitate care ar permite oamenilor sa activeze asistentul virtual Google Assistant pe ecranele inteligente fara ca oamenii sa rosteasca cuvintele de declansare.

Se spune ca compania din Statele Unite testeaza o functie de ecran inteligent care poate permite activarea Google Assistant prin distanta fata de dispozitiv in loc de utilizarea cuvintelor de declansare.

O sursa a incarcat un clip video care arata acea functie la un ecran smart Nest Hub Max. Acea persoana a putut declansa asistentul virtual fara a rosti cuvintele de declansare.

CITESTE SI:  De ce Bose renunta sa mai lucreze la realitatea augmentata

Interfata de utilizare pentru asistentul virtual Google Assistant dispare atunci cand acea persoana sta pe loc sau isi intrerupe vorbirea, iar interfata revine atunci cand acesta se apropie de ecranul inteligent.

Nu e sigur daca compania intentioneaza sa lanseze acea functie. Se pare ca functia se afla in testare deocamdata. Nici nu este sigur cum functioneaza.

CITESTE SI:  Caror smartwatch-uri Apple Watch le va inlocui Apple gratuit ecranul

Cu toate acestea, dispozitivele Nest au capabilitati de ultrasunete care le pot permite sa detecteze cat de departe se afla cineva fara a activa camera.

Indiferent daca compania din Statele Unite foloseste ultrasunete sau functia de recunoastere faciala a camerei Nest, puteti dezactiva acele functii de pe ecranul inteligent daca sunteti ingrijorati cu privire la confidentialitate sau daca asistentul virtual Google Assistant alege ceva nedorit.

CITESTE SI:  Cat a platit un comitat american pentru o infectare ransomware

Se pare ca exista o optiune pentru a dezactiva doar aceasta caracteristica. Acestea fiind spuse, daca te simti confortabil folosind functia care permite declansarea asistentului virtual Google Assistant pe ecrane inteligente fara a rosti cuvintele de declansare, poti folosi noua functie. Ce parere ai despre acest lucru?