fbpx

Cum accelereaza Toyota dezvoltarea de roboti pentru locuinte

Cum accelereaza Toyota dezvoltarea de roboti pentru locuinte

Gigantul Toyota din Japonia e cel mai mare producator de masini din acea tara, dar mai putin se stie ca dezvolta si roboti. Acesta doreste acum sa dezvolte roboti utili pentru locuinte.

Compania Toyota cu sediul principal in Japonia are proiecte pentru crearea de roboti pentru locuinte si a recrutat un startup din Japonia pentru accelerarea dezvoltarii.

Cel mai mare producator auto din Japonia si startup-ul Preferred Networks Inc din Tokio specializat in AI (inteligenta artificiala) vor efectua cercetari comune pentru a dezvolta roboti pentru locuinte care sunt capabili sa invete in medii de viata tipice, au declarat cele doua companii.

CITESTE SI:  De ce un restaurant ofera 20% reducere pentru clientii Huawei

Acele companii colaboreaza deja la masini autonome inca din 2014. Gigantul Toyota, vechi de 80 de ani, incearca sa se transforme si sa se adapteze tehnologiei, cum ar fi prin ride-hailing si prin conducere autonoma.

Toyota vede robotii dezvoltati pentru locuinte ca pe o parte importanta a acestui efort, in special in Japonia unde isi propune sa-i foloseasca in locuinte si in spitale pentru a sprijini una dintre populatiile cu cea mai rapida imbatranire din lume.

CITESTE SI:  Facebook a testat in secret o aplicatie in China

Pentru proiectul anuntat acum ceva vreme, Toyota a spus ca va furniza 12 roboti HSR catre Preferred Networks. Companiile vor coopera la dezvoltare in urmatorii trei ani si vor impartasi proprietate intelectuala.

Startup-ul Preferred Networks foloseste deja aceste dispozitive robotice ca platforma pentru softul sau avansat AI. La un eveniment din Tokio de anul trecut, unul dintre aceste dispozitive robotice a ordonat o incapere dezordonata.

Toyota lucreaza la astfel de dispozitive robotice utile in locuinte din 2004 si are o serie de modele in curs de dezvoltare. Dar HSR este cel pe care il considera cel mai apropiat si pregatit pentru intrebuintarile comerciale.

CITESTE SI:  Ce zice Foxconn despre productia de iPhone-uri din China, pe fondul razboiului comercial cu Statele Unite

Practic, cu un singur brat pe o baza cu roti si cu multi senzori in partea de sus, robotul pentru locuinte dezvoltat de Toyota va fi folosit si la Jocurile Olimpice de vara de anul viitor din Tokio, Japonia, pentru a realiza sarcini simple.

Sursa imagine: Flickr.com