fbpx

Cum a sustinut Tim Cook practicile App Store ale Apple

Cum a sustinut Tim Cook practicile App Store ale Apple

Tim Sweeney se tine de cuvant. Epic Games trimite in judecata Apple pentru practici anticoncurentiale, dupa ce compania Apple din Cupertino a eliminat jocul Fortnite din App Store.

Motivul faptului ca jocul Fortnite a fost eliminat este faptul ca, pe 13 august, dezvoltatorii jocului Fortnite de la Epic Games au implementat o optiune pentru jucatorii iOS ai jocului Fortnite de a efectua achizitii in-app trimitand suma de bani direct la Epic Games, fara sa mai foloseasca sistemul de plati al App Store, in urma caruia Apple primeste un procent de 30%.

Astfel, optiunea implementata de Epic Games era mai ieftina pentru jucatorii jocului Fortnite. Cateva ore mai tarziu, jocul Fortnite a fost eliminat din App Store. Ulterior, Epic Games a anuntat ca da compania in judecata pentru comportament anticoncurential si a lansat un clip video care parodiaza emblematica reclama Apple din 1984, alaturi de mesajul Free Fortnite.

CITESTE SI:  Masinile autonome Tesla vor calatori de-a latul Statelor Unite in maxim 6 luni

Mai tarziu, si Google a eliminat jocul Fortnite din Play Store, dupa ce Epic Games a incercat acelasi lucru pe Android. Si Google a fost chemata in instanta.

Pentru a intelege de ce Epic Games care dezvolta jocul Fortnite actioneaza acum atat de drastic, nu trebuie sa privim departe. Pe 29 iulie, Comitetul Judiciar al Camerei din SUA a organizat o audiere pentru a analiza natura anticoncurentiala a patru dintre principalele companii de tehnologie din Statele Unite: Amazon, Google, Apple si Facebook.

CITESTE SI:  Uber introduce noi caracteristici de siguranta pentru calatori

Directori generali si miliardari ai acelor companii au raspuns la intrebari despre puterea corporativa si despre politicile lor timp de 5 ore, inclusiv CEO-ul Apple, Tim Cook. Tim Cook a incercat sa slabeasca acuzatiile aduse asupra companiei sale.

Compania este gardianul atat al App Store, cat si al iOS – sistemul de operare care propulseaza 1,5 miliarde de dispozitive pe glob. Mesajul lui Tim Cook de pe 29 iulie a fost clar: “App Store nu favorizeaza sau blocheaza nicio aplicatie pe App Store pentru propriul castig al Apple. Tratam fiecare dezvoltator intr-un mod similar”.

CITESTE SI:  Companiile tehnologice ar putea fi in curand fortate sa decripteze mesajele in Australia

Tim Cook a adaugat: “Avem reguli deschise si transparente. Este un proces riguros. Deoarece pretuim confidentialitatea, securitatea si calitatea, analizam fiecare aplicatie din App Store inainte de a continua, dar aceste reguli App Store se aplica in mod egal tuturor”. Epic Games a ales in mod special Apple ca tinta in procesul sau judecatoresc, pentru ca Apple se confrunta deja cu acuzatii de monopol.