fbpx

VIDEO: Cum a speriat un atacator cibernetic o victima, prin camera de securitate conectata la internet

Cum a speriat un atacator cibernetic o victima, prin camera de securitate conectata la internet

Desi e destul de grozav sa conectezi diferite aparate casnice si gadgeturi la internet pentru a le putea controla de la distanta, exista problema securitatii.

Asta pentru ca dispozitivele conectate la internet prezinta pericolul de a fi hack-uite. Din pacate pentru un anume Andy Gregg, tocmai asta s-a intamplat.

Intr-o stire de Arizona Republic, aflam ca o camera de securitate Nest a lui Gregg a fost hack-uita, iar atacatorul cibernetic a putut vorbi cu Gregg prin camera conectata la internet, dupa cum poti vedea in clipul video de mai jos.

E destul de terifiant si deranjant sa ai brusc o voce straina la tine in locuinta, mai ales daca vine de la un dispozitiv destinat a te mentine in siguranta, adica camera de securitate conectata la internet.

CITESTE SI:  Un iPhone scapat de la o inaltime de 762 de metri si supravietuieste

Cu toate acestea, acesta nu a fost un hack cu rea intentie al camerei, sau cel putin asta i-a spus atacatorul cibernetic lui Gregg. Potrivit atacatorului cibernetic, el pretinde ca este un atacator cibernetic whitehat (cu intentii bune) si ca este parte dintr-un grup din Canada.

De asemenea, atacatorul cibernetic a spus ca hack-ul asupra camerei sale de securitate conectate la internet a fost doar pentru a-l alerta pe Gregg cu privire la ce poate reusi cineva cu rele intentii. Cum ar fi sa afle unde locuieste si cand nu este acasa, pentru a-l putea jefui.

CITESTE SI:  De ce guvernul SUA vrea sa interzica criptarea end-to-end

De asemenea, atacatorul cibernetic i-a oferit lui Gregg cateva sfaturi de securitate pentru camera conectata la internet, cum ar fi sa activeze autentificarea in doi pasi pentru contul sau Nest.

In clipul video de mai jos, Gregg pare sa aprecieze sfaturile pentru camera de securitate din partea atacatorului cibernetic, iar atacatorul cibernetic si-a cerut scuze pentru ca l-a speriat prin camera de securitate conectata la internet. Dar ne imaginam ca ar trebui sa existe moduri mai putin infioratoare de a alerta pe cineva cu privire la vulnerabilitatile de securitate.

CITESTE SI:  De ce Sphero nu mai produce roboti licentiati de Disney

Acestea fiind spuse, ceea ce este interesant la acest hack este ca, luna trecuta, compania antivirus McAfee a avertizat ca numarul cazurilor de malware care vizeaza locuintele smart cu dispozitive conectate la internet ar putea creste in 2019.