fbpx

Cum a scapat cu viata un fotojurnalist datorita camerei Leica

Cum a scapat cu viata un fotojurnalist datorita camerei Leica

Fotojurnalistul italian Gabriele Micalizzi a fost ranit de impactul unui srapnel, dar acesta a scapat relativ nevatamat. In timp ce acoperea conflictele dintre Fortele Democrate Siriene si grupul militar Statul Islamic din Siria, fotojurnalistul a fost ranit. Dar daca nu ar fi avut in acel moment camera Leica la nivelul ochilor, acesta isi putea pierde ochii sau chiar putea sa nu scape cu viata.

Sa fii un fotojurnalist intr-o tara sfasiata de razboi e primejdios. Asta pentru ca, desi e lipsit de etica sa deschizi focul asupra fotojurnalistilor care doar isi indeplinesc atributiile de serviciu, uneori acestia intra in raza de actiune a armelor.

CITESTE SI:  Cum e Sony A7R Mark IV - camera mirrorless cu cea mai mare rezolutie din lume

Fotojurnalistul italian Gabriele Micalizzi s-a aflat recent intr-o astfel de situatie, dar din fericire a scapat cu viata relativ neatins. Potrivit lui Gabriele Micalizzi care a vorbit pentru cei de la Corriere, acesta a scapat cu viata datorita camerei sale Leica.

Asta pentru ca, in timp ce se afla in Siria, niste srapnel a fost proiectat in obiectivul camerei sale Leica, srapnel care altfel i-ar fi intrat in ochi.

CITESTE SI:  Solutia inedita a Facebook de a contracara interferentele straine in alegerile electorale

Este posibil ca, daca nu avea camera Leica, fotojurnalistul si-ar fi pierdut ochii si chiar mai rau. “Va pot spune povestea acum, intr-un coridor al spitalului San Raffaele, multumindu-le celor care au avut grija de mine. Armata kurda, medicii americani si ambasada Italiei. Dar si camerei mele Leica. Daca nu as fi tinut-o la nivelul ochilor, nu as mai fi fost aici vorbind despre asta: impactul mi-a afectat ochii, dar camera Leica a servit ca scut. Purtam o casca, o vesta antiglont, echipamentele potrivite”.

CITESTE SI:  De ce Instagram permite acum utilizatorilor solicitarea verificarii conturilor

Dintr-o postare pe Instagram, aflam ca in cea mai mare parte fotojurnalistul e OK, datorita camerei Leica. Acesta a suferit leziuni la ochi si la brate si inca are vederea incetosata, dar speram ca asta nu va fi permanent.