fbpx
Cum a rezolvat un dispozitiv Fitbit un caz de crima

Cum a rezolvat un dispozitiv Fitbit un caz de crima

Ultima data cand Anthony Aiello a vorbit cu fiica sa vitrega posesoare de dispozitiv Fitbit, acesta i-a adus o pizza in casa ei din San Jose, California, in timpul unei scurte vizite.

Anthony Aiello a spus anchetatorilor ca femeia l-a condus apoi pana la usa si ca i-a inmanat barbatului doi trandafiri in semn de recunostinta. O poveste desfiintata complet de datele Fitbit care au indicat o crima.

Dispozitivele de urmarire fitness precum cele Fitbit si smartwatch-urile ne pot spune multe despre noi insine. Sau in cazul femeii Karen Navarra, momentul in care a fost ucisa.

CITESTE SI:  Apple ar putea amana cativa ani lansarea acestor dispozitive

O stire de The New York Times a dezvaluit ca dispozitivul Fitbit pe care Karen Navarra il purta a putut fi folosit pentru a ajuta autoritatile sa dea de urma criminalului.

Dispozitivul Fitbit pe care il purta a aratat ca ritmul sau cardiac a crescut brusc, dupa care a incetinit rapid si s-a oprit complet, totul in 15 minute.

Suspectul era tatal sau vitreg, Anthony Aiello. Politia care ancheteaza crima a descoperit pe imaginile de supraveghere ca masina lui era parcata pe drumul femeii. De asemenea, s-a descoperit ca acesta a plecat la 5 minute dupa ce ritmul cardiac al femeii s-a oprit.

CITESTE SI:  De ce Apple ar fi redus preturile iPhone-urilor in China

Fitbit a cooperat cu politia oferind datele femeii in cazul de crima. Conform politicii de confidentialitate a companiei Fitbit din spatele dispozitivelor populare, aceasta poate pastra sau dezvalui informatii despre persoane pentru a se conforma unei legi, reglementari, unui proces legal sau unei solicitari guvernamentale.

CITESTE SI:  Cum e folosit smartphone-ul ca scaner cu ultrasunete in Africa

Interesant este faptul ca aceasta nu e prima data cand vedem cum dispozitivele devin probe in anchete pentru crime. Conform unei stiri de mai devreme in acest an, si Apple Watch a fost folosit intr-o ancheta de crima.

Pe baza datelor sale, politia a putut aresta suspectul crimei. De asemenea, acum cativa ani, s-ar putea ca un dispozitiv Amazon Echo a inregistrat audio o crima.