fbpx
Cum a reusit TikTok sa nu se supuna interdictiei din SUA nici pana acum

Cum a reusit TikTok sa nu se supuna interdictiei din SUA nici pana acum

Conform unei noi stiri, aplicatia de social media TikTok inca reuseste sa nu se supuna interdictiei din partea administratiei Trump si a Departamentului de Comert din SUA.

Aplicatia de social media a reusit iarasi sa nu se supuna interdictiei din partea administratiei Trump din SUA, intrucat un judecator federal din Pennsylvania nu a permis guvernului sa implementele interdictia care ar fi inchis efectiv aplicatia in aceasta luna.

CITESTE SI:  Ce pret si specificatii are smartphone-ul cu ecran dual Surface Duo al Microsoft

Judecatorul a hotarat impotriva unei serii de interdictii de catre Departamentul de Comert al SUA care urmau sa intre in vigoare pe 12 noiembrie.

Se pare ca interdictiile ar fi facut aplicatia inutilizabila prin restrictionarea gazduirii web, livrarea de continut si alte lucruri.

TikTok a intentat un proces administratiei Trump si Departamentului de Comert din SUA pentru a bloca interzicerea aplicatiei sale, insa noua hotarare a judecatorului a rezultat dintr-un alt proces, intentat de trei creatori TikTok care erau ingrijorati ca interdictia ii va impiedica sa-si castige existenta.

CITESTE SI:  Aceasta aplicatie va fi lansata in premiera pe smartwatch-urile Wear OS

Judecatorul s-a alaturat argumentului potrivit caruia clipurile video TikTok constituie “materiale informative” care sunt prezervate de lege.

“Clipurile video create pe TikTok sunt informative si sunt similare cu filmele, lucrarile de arta, fotografiile si fluxurile de stiri care sunt prezervate de Legea Internationala a Puterilor Economice de Urgenta”, conform judecatorului.

CITESTE SI:  Ce date biometrice si-a permis TikTok sa colecteze de la utilizatori

Aceasta nu e prima oara cand acest ordin e blocat in instanta. O alta parte a restrictiilor Departamentului de Comert din SUA – care sunt programate pentru a bloca descarcarile aplicatiei pe 27 septembrie 2021 – a fost blocata de un proces separat. Ce parere ai despre acest lucru? Crezi ca pana la urma TikTok va fi interzisa in SUA?