fbpx
Cum a recuperat guvernul american 63,7 Bitcoin in urma unui hack ransomware

Cum a recuperat guvernul american 63,7 Bitcoin in urma unui hack ransomware

Guvernul american a recuperat 63,7 jetoane Bitcoin – care totalizeaza aproximativ 2,3 milioane de dolari – de la o organizatie infractionala care a implementat un hack ransomware pentru Bitcoin.

Recent, guvernul american a decis ca va acorda hack-urilor ransomware acelasi nivel de prioritate precum cel pentru terorism. Desi nu sunt ceva nou, hack-urile asupra unei conducte a determinat guvernul american sa creasca nivelul de prioritate.

Din fericire, potrivit Departamentului de Justitie din Statele Unite si guvernului american, s-a reusit recuperarea a 63,7 de jetoane Bitcoin in urma hack-ului ransomware. Pe baza evaluarii actuale a Bitcoin, suma e de aproximativ 2,3 milioane de dolari.

CITESTE SI:  Ce castig de cauza are directorul financiar Huawei in fata instantei din Canada

Aceasta suma nu e cea completa de 75 Bitcoin, dar e totusi ceva semnificativ. Fondurile au fost recuperate prin obtinerea cheii private pentru portofelul folosit de hackeri pentru a stoca moneda virtuala, conform Departamentului de Justitie al guvernului american.

CITESTE SI:  Motivul neobisnuit pentru care Microsoft a sters baza de date pentru recunoasterea faciala

De asemenea, bursa de monede virtuale ale carei servere sunt localizate in Carolina de Nord au fost vizate de autoritatile americane. Potrivit procurorului adjunct Lisa O. Monaco: “Depistarea traseului banilor in moneda virtuala Bitcoin e una dintre cele mai de baza si puternice instrumente. Platile ransomware sunt ceea ce alimenteaza motorul digital de extorcare, iar anuntul de astazi subliniaza ca Statele Unite vor folosi orice instrument disponibil pentru ca aceste hack-uri sa fie mai costisitoare si mai putin profitabile pentru organizatiile infractionale”.

CITESTE SI:  Ce-ar putea castiga Apple daca investeste in iHeartRadio

De asemenea, conform procurorului: “Vom viza intregul ecosistem de ransomware pentru a perturba si descuraja hack-urile ransomware. Anunturile de astazi demonstreaza importanta instiintarii timpurii a autoritatilor. Multumim celor de la Colonial Pipeline pentru notificarea FBI-ului ca au fost vizati de organizatia infractionala DarkSide”.