fbpx
Cum a imbunatatit Facebook confidentialitatea apelurilor vocale si video

Cum a imbunatatit Facebook confidentialitatea apelurilor vocale si video

Compania Facebook din Statele Unite a imbunatatit securitatea si confidentialitatea apelurilor vocale si video, conform unei noi stiri. Cu toate acestea, securitatea si confidentialitatea mesajelor e posibil sa fie imbunatatita abia anul viitor.

Compania Facebook din Statele Unite nu e apreciata pentru confidentialitatea oferita, avand in vedere controversele legate de confidentialitate din ultimii ani. Cu toate acestea, se pare ca compania din Statele Unite lucreaza pentru a imbunatati confidentialitatea.

CITESTE SI:  In ce fel companiile tehnologice sunt diferite de monopolurile obisnuite

Intr-un update pentru platforma sa Messenger, Facebook a implementat criptare end-to-end pentru apeluri vocale si video. Pentru cei nefamiliarizati cu criptarea end-to-end, practic cheile pentru decriptarea mesajelor se afla pe dispozitivele ambelor parti.

Asta inseamna ca numai atunci cand destinatarul primeste mesajul acel mesaj devine decriptat. Asa ca, chiar daca e detectat in tranzit, oamenii rau intentionati nu-l vor putea citi.

CITESTE SI:  De ce Twitter, Facebook si Instagram au eliminat un clip video de-al lui Donald Trump

Conform Facebook: “Vom incepe sa testam criptarea end-to-end pentru chaturile de grup, inclusiv pentru apeluri vocale si video. De asemenea, vom efectua un test pentru controalele de livrare pentru a functiona cu chaturile criptate end-to-end. In acest fel, puteti preveni interactiunile nedorite, putand decide cine poate fi inclus in lista dv. de chaturi si cine nu i se permite sa va poata contacta”.

Ceea ce e interesant e ca, la inceputul acestui an, Facebook a anuntat ca criptarea end-to-end pentru mesajele Messenger nu va fi lansata pana in 2022, asa ca e ciudat ca a reusit sa implementeze aceasta criptare pentru apeluri vocale si video, dar nu si pentru mesaje. Ce parere ai despre faptul ca compania Facebook din Statele Unite a implementat criptare end-to-end pentru imbunatatirea confidentialitatii apelurilor vocale si video?