fbpx
Cum a fost spart contul de Twitter al CEO-ului Jack Dorsey

Cum a fost spart contul de Twitter al CEO-ului Jack Dorsey

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a aflat ca contul lui de Twitter a fost spart. Mai multe tweet-uri au fost trimise de pe contul lui @Jack verificat, multe dintre ele continand epitete rasiste, amenintari si cereri monetare.

Tweet-urile pareau sa fie opera unui atacator sau a unui angajat nemultumit al companiei. Dar acum atacul pare sa fie un efort coordonat al mai multor conturi, multi dintre cei implicati fiind interzisi imediat.

Sa fii CEO-ul unei companii vine de obicei cu anumite avantaje pe care clientii companiei s-ar putea sa nu le aiba. In cazul retelei Twitter, ne imaginam ca probabil contul de Twitter al CEO-ului companiei, Jack Dorsey, este mai sigur si cu mai multe niveluri suplimentare de securitate si monitorizare si ca nu poate fi spart.

CITESTE SI:  Viitoarele cipuri Samsung ar putea avea nuclee dedicate pentru AI

Se pare ca nu e asa, deoarece, conform unei postari, contul CEO-ului Jack Dorsey a fost spart. Asta conform unei serii de tweet-uri trimise de pe contul spart al lui Jack Dorsey care contineau mesaje pline de ura, comentarii rasiste si amenintari.

CITESTE SI:  De ce un sofer de masina Tesla a fost acuzat

Ulterior s-a dezvaluit ca atacul asupra CEO-ului pare sa fi provenit de la o sursa denumita Cloudhopper. Daca nu stii ce este Cloudhopper, afla ca e o companie pe care Twitter a cumparat-o acum mult timp in urma pentru a-si stimula serviciul SMS, acest lucru indicand ca poate aceste tweet-uri au fost trimise de la acel serviciu.

Compania Twitter a CEO-ului Jack Dorsey pare sa fi reactionat destul de repede si, 30 de minute dupa primul tweet, compania le-a sters. Conform Twitter, “Numarul de telefon asociat contului CEO-ului Jack Dorsey a fost compromis din cauza unei erori de securitate din partea furnizorului de telefonie mobila. Acest lucru a permis unei persoane neautorizate sa compromita si sa trimita tweet-uri prin mesaje text de la acel numar de telefon. Problema e acum rezolvata”.

CITESTE SI:  Cat vrea sa plateasca Comcast pentru a prelua 21st Century Fox

Sursa imagine: Flickr.com