fbpx

Cum a fost restabilit accesul la internet dupa un cutremur din Peru

Cum a fost restabilit accesul la internet dupa un cutremur din Peru

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter a lovit Peru in regiunea Amazonului. Vestea buna e ca o companie a restabilit accesul la internet mobil si la comunicatii in doar 48 de ore, dupa cutremur. Ceea ce e foarte rapid. S-a restabilit dupa cutremur accesul la internet in Peru, in special in zonele izolate din regiunea Amazon.

In timpul unui dezastru, unul dintre cele mai importante lucruri care trebuie sa fie restabilitate rapid este infrastructura de comunicatii. Asta pentru a oferi informatii noi cu privire la situatie, pentru a directiona personalul de urgenta catre locul potrivit si asa mai departe.

CITESTE SI:  Ce caracteristica va inchide Facebook si de ce

Cu toate acestea, in parti mai indepartate ale lumii, asta ar fi o problema din cauza lipsei infrastructurii de baza. De aceea, vedem cum companii precum Alphabet, Facebook si SpaceX incearca sa creeze solutii de internet care pot functiona in toate colturile Pamantului.

De fapt, un exemplu perfect al acestui lucru ar fi faptul ca Alphabet a implementat recent cateva dintre baloanele sale Loon de internet in urma cutremurului din Peru.

CITESTE SI:  Cum sunt ochelarii AR Spectacles 3 ai Snap si ce pret au

Cutremurul din Peru a avut loc duminica trecuta si, conform Alphabet, s-a reusit implementarea baloanelor de internet Loon in doar 48 de ore. Acele baloane au permis companiei sa aduca conectivitate LTE in Peru, ajutand astfel la restabilirea comunicatiilor dupa cutremur.

Dupa cum mentioneaza Alphabet, aceasta nu e prima data cand compania a raspuns la dezastrele naturale. Compania a mai folosit anterior baloanele Loon in Peru pentru a oferi internet.

CITESTE SI:  Caror masini Tesla existente li se va spori autonomia printr-un update software

Conform companiei Alphabet care a restabilit comunicatiile in Peru dupa cutremur, “Pe masura ce Loon a evoluat, am ajuns sa intelegem mai bine capacitatea noastra de a raspunde in situatii de dezastre”. Unii cred ca ar trebui sa treaca ceva vreme pana ce aceasta tehnologie care ofera internet va fi comercializata la scara mai mare, dar deocamdata totul pare promitator.