fbpx

Cum a fost arestat cineva pe nedrept cu recunoasterea faciala, in Detroit

Cum a fost arestat cineva pe nedrept cu recunoasterea faciala, in Detroit

Recunoasterea faciala se poate dovedi utila pentru identificarea automata a persoanelor care apar pe secventele video ale camerelor de supraveghere, dar in mod clar aceasta tehnologie mai are loc pentru imbunatatiri. Recent, aceasta tehnologie a dus la arestarea pe nedrept a unui individ din Detroit.

Tari precum China au implementat tehnologii precum recunoasterea faciala pentru a le usura munca autoritatilor si s-a putut observa ca functioneaza, aceasta tehnologie permitand autoritatilor din China sa gaseasca si sa aresteze pe cineva la un concert de muzica pop.

CITESTE SI:  Microsoft va iesi din afacerea smartphone-urilor de consum

Cu toate acestea, asta nu inseamna neaparat ca recunoasterea faciala e precisa. Au fost efectuate diverse studii care indica faptul ca recunoasterea faciala e departe de a fi precisa si tinde sa fie partinitoare, iar un nou exemplu al acestui fapt a aparut in Detroit.

Conform unei stiri de la Detroit Free Press, se pare ca autoritatile au arestat pe nedrept un individ banuit ca ar fi fost implicat intr-un caz de furt, faptasul fiind surprins pe camera cum patrunde ilegal intr-o masina si fura de acolo un smartphone.

CITESTE SI:  Cum a folosit Twitter numerele de telefon, din neatentie

Cand tehnologia de recunoastere faciala a fost folosita pentru a analiza secventa video, aceasta a condus autoritatile la un anume Michael Oliver care a fost identificat si de victima, ceea ce a dus la arestarea lui pe nedrept.

Cu toate acestea, Oliver cel arestat pe nedrept sustine ca nu e el cel care apare in secventa video, iar dovezile ulterioare au dovedit ca acest lucru e adevarat, Oliver avand tatuaje pe brate, in timp ce persoana din secventa video nu avea.

CITESTE SI:  Se estimeaza ca se vand zilnic 1 milion de smartphone-uri iPhone X, iPhone 8 si 8 Plus

Cazul individului arestat pe nedrept a fost ulterior respins de un judecator. Desi recunoasterea faciala are potential, starea actuala a acestei tehnologii indica faptul ca mai are nevoie de munca. Unele orase din Statele Unite au interzis utilizarea tehnologiei de recunoastere faciala, cum ar fi Boston si San Francisco.