fbpx

Cum a economisit Apple 861.000 de tone de metale

Cum a economisit Apple 861.000 de tone de metale

Compania Apple din Cupertino, Statele Unite, a dezvaluit cum a reusit sa economiseasca 861.000 de tone de metale, cum ar fi cupru, zinc si staniu. Economisirea a 861.000 de tone de metale are legatura cu iPhone-urile pe care compania din Statele Unite le-a vandut in ultimul an.

Conform companiei Apple din Statele Unite, decizia sa de a nu mai include adaptoare de alimentare (incarcatoare) cu iPhone 12 a economisit 861.000 de tone de cupru, zinc si staniu.

De asemenea, reducerea dimensiunii ambalajului pentru iPhone 12 i-a permis companiei sa livreze smartphone-urile mai eficient. Paletii de transport maritim sunt fiecare capabili sa transporte cu pana la 70% mai multe cutii iPhone 12, potrivit companiei.

CITESTE SI:  Preturile si specificatiile noilor smartphone-uri Huawei P40 si P40 Pro 5G

Compania a dezvaluit acest lucru in raportul sau de progres de mediu din 2021 care acopera anul fiscal 2020. Anul trecut, Apple si-a redus emisiile de CO2 de la 25,1 milioane de tone in 2019, la 22,6 milioane.

De asemenea, consumul de energie a scazut cu 13,9 milioane kWh. “In calitate de companie, am avansat pentru a crea un viitor mai sanatos pentru planeta noastra si pentru oameni”, a declarat Lisa Jackson, vicepresedinte Apple de mediu, politici si initiative sociale.

CITESTE SI:  Comisia pentru Comert Corect din Coreea de Sud investigheaza modul cum Apple si Google distrug piata din aceasta tara

“In 2020, acest lucru inseamna progrese reale in lupta noastra pentru mediul inconjurator. Apple a devenit neutra in carbon pentru operatiunile sale la nivel mondial si ne-am angajat sa devenim neutri in carbon pana in 2030 pentru toate activitatile noastre – de la lantul nostru de aprovizionare pana la utilizarea produselor pe care le cream. Aceleasi produse folosesc acum mai multe materiale reciclate decat oricand, cum ar fi 40% pentru MacBook Air cu ecran Retina si 99% wolfram reciclat pe care il folosim pentru iPhone 12 si Apple Watch Series 6”.

CITESTE SI:  Coreea de Sud creeaza semne de siguranta pentru mers si texting

Cipul M1 al Apple este proiectat pentru a fi mai eficient energetic. Conform companiei, utilizarea acestui cip in Mac Mini reduce amprenta generala de carbon a computerului cu 34%.