fbpx

Cum a dezvoltat Japonia un internet de 319Tb/s, un record

Cum a dezvoltat Japonia un internet de 319Tb s, un record

Conform unor noi stiri, Japonia a reusit sa stabileasca un record in ceea ce priveste internetul. A reusit sa dezvolte un internet de 319Tb/s. Cercetatorii din Japonia au explicat cum s-a reusit acest lucru.

In functie de tara in care te afli, viteza la internet poate varia. Exista, desigur, diversi factori care pot influenta conexiunea la internet, cum ar fi cati oameni il folosesc in apropierea ta, ce fel de modem/router folosesti si daca esti pe WiFi sau LAN.

CITESTE SI:  Care-i scopul pentru care 2 roboti din Japonia au ajuns pe un asteroid

Oricum ar fi, sigur nu vei obtine viteza la internet de record din Japonia. In weekend, cercetatorii din Japonia au reusit sa stabileasca un nou record de viteza la internet: 319Tb/s.

Aceasta e dubla fata de recordul anterior din 2020 al japonezilor de 178Tb/s. Noul record de 319Tb/s din acest an e incredibil. Dar, desigur, recordul de 319Tb/s a fost stabilit in conditii de laborator, asa ca acest record de 319Tb/s nu va fi posibil in viata de toate zilele, cel putin nu in viitorul previzibil.

CITESTE SI:  Ce preturi are masina hibrida Toyota RAV4 Prime

Pentru a stabili acest record de 319Tb/s, cercetatorii din Japonia s-au bazat pe fibra optica. De asemenea, au apelat la o tehnologie experimentala in care, in loc de un singur nucleu de fibra optica, s-au folosit patru nuclee.

In plus, s-a apelat la un laser 552-channel de diferite lungimi de unda prin niste amplificatoare realizate din niste minerale rare. Potrivit cercetatorilor din Japonia: “Fibrele cu 4 nuclee cu diametru standard sunt excelente pentru adoptarea timpurie a fibrelor (space division multiplexing), avand in vedere ca sunt compatibile cu infrastructura conventionala de cablu, iar fiabilitatea lor mecanica e comparabila cu fibrele cu un singur mod”.

CITESTE SI:  Sesiune Q&A 62 - Cinematografie japoneza sau sud-coreeana?

Ce parere ai despre asta? Crezi ca conexiunea noastra la internet de zi cu zi va fi vreodata de 319Tb/s cum s-a reusit in Japonia in conditii propice?