fbpx

Cum a creat Brave propriul sau motor de cautare

Cum a creat Brave propriul sau motor de cautare

Compania Brave va crea propriul sau motor de cautare – Brave Search – pentru a-l integra in propriul sau browser axat pe confidentialitate, conform unei stiri. S-a dezvaluit cum a creat compania acel search engine pe care il va folosi in browserul sau.

Compania axata pe confidentialitate lucreaza la propriul sau search engine. Aceasta companie a cumparat un motor open-source creat de o echipa care a lucrat la browserul anti-tracking si search engine-ul Cliqz pentru a propulsa search engine-ul sau propriu.

CITESTE SI:  Ce spune Apple despre stirea care spune ca a primit date de la Facebook

Compania va permite si altora sa foloseasca search engine-ul pentru a-si construi propriile lor motoare de cautare. Aceasta companie sustine ca acest search engine va fi o alternativa la Google Search si Chrome.

Compania dezvolta Brave Search folosind aceleasi principii ca browserul sau care are acum aproximativ 25 de milioane de utilizatori activi lunar. Aceasta companie declara ca acorda prioritate mai intai utilizatorilor sai si ca nu va colecta date despre ei.

CITESTE SI:  Ce aplicatie interzice Google pentru angajatii sai

Pe langa un model sustinut de anunturi, va exista si o optiune platita fara anunturi. Brave lucreaza la aducerea propriei retele de anunturi pentru Search.

Compania se angajeaza sa fie transparenta cu acel motor de cautare. Sustine ca nu va folosi algoritmi pentru a oferi rezultate partinitoare. Aceasta companie planifica sa analizeze diverse modele de clasificare deschise de comunitate pentru a asigura o diversitate de rezultate si pentru a preveni cenzura.

CITESTE SI:  Motorul de cautare Google prezice ca urmatorul presedinte al Statelor Unite va fi Hillary Clinton

Brave Search va functiona cu browserul companiei pentru a oferi caracteristici precum personalizare si rezultate instante, fara a compromite confidentialitatea utilizatorilor, sustine compania. Desigur, veti putea seta Brave Search ca motor de cautare implicit in browserul companiei. Ce parere ai despre stire?