fbpx

Cum a afectat o drona aeroportul Dubai International

Cum a afectat o drona aeroportul Dubai International

Aeroportul Dubai International, unul dintre cele mai aglomerate din lume, a fost fortat sa suspende pentru scurt timp plecarile vineri, din cauza unei drone.

Dubai International este cel mai nou exemplu de aeroport important care a restrictionat traficul aerian din cauza unui dispozitiv zburator controlat de la distanta.

Dubai International este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume. Orice intarzieri la acesta pot genera efecte resimtite pe tot globul.

CITESTE SI:  VIDEO: Modobag este un bagaj pe care il poti calari

Din acest motiv, tulburarile cu drone sunt ultimul lucru de care aeroportul din Emiratele Arabe Unite are nevoie. Dar a fost nevoit sa se confrunte cu aceasta problema acum cateva zile cand plecarile au fost suspendate pentru o perioada de timp, dupa observarea unei drone.

Dubai Airports a confirmat ca plecarile au fost suspendate cateva minute din cauza unei activitati suspecte cu o drona. Dispozitivul mic de zbor nu a afectat sosirile, deoarece avioanele au reusit sa aterizeze.

CITESTE SI:  Ce companie a cumparat Tesla si de ce

De asemenea, aeroportul le-a reamintit oamenilor pe social media ca “pilotarea de drone fara permisiune este obiectul unei raspunderi legale conform legilor din Emiratele Arabe Unite”.

Acest incident din Dubai este o poveste prea familiara. Si Gatwick Airport din Londra a avut o problema cu dronele de sarbatorile de anul trecut si a fost inchis timp de aproape doua zile din acest motiv.

Tocmai de aceea, producatorul DJI – care produce mici aparate de zbor – lucreaza acum pentru a imbunatati caracteristica de geofencing (limitare geografica) a dronelor sale, pentru a nu se putea apropia de aeroporturi.

CITESTE SI:  De ce Apple a fost amendata in Brazilia cu 2 milioane de dolari

O declaratie oferita de Dubai International pentru New York Times mentioneaza ca “Dubai Airports a lucrat indeaproape cu autoritatile competente pentru a se asigura ca siguranta operatiunilor aeroportului este mentinuta in orice moment si pentru a minimiza orice neplacere pentru clientii nostri”.