fbpx
Cui i-a vandut Nokia divizia sa digitala de sanatate Withings

Cui i-a vandut Nokia divizia sa digitala de sanatate Withings

In 2016, compania finlandeza Nokia a cumparat startup-ul digital de sanatate Withings intr-un acord estimat la 192 de milioane de dolari, sperand sa-si restabileasca prezenta pe piata de electronice de consum.

Compania finlandeza a procedat astfel prin rebranduirea produselor compatibile iOS ale Withings sub numele sau propriu, dispozitive precum Withings Steel Watch si Withings Go devenind Nokia Steel si Nokia Go.

Nokia a cumparat compania digitala franceza de sanatate Withings in luna iunie a anului trecut, iar apoi aceasta a devenit parte din compania finlandeza si a fost rebranduita in Nokia Health.

CITESTE SI:  Ce confirma YouTube legat de continutul original

Compania finlandeza s-a straduit sa gaseasca o directie pentru divizia sa digitala de sanatate, dar fara niciun rezultat. Apoi, compania a decis sa o vanda, iar stirile indicau ca compania finlandeza ar putea sa vanda divizia digitala de sanatate inapoi la cofondatorul companiei Withings si fostul presedinte al sau, Eric Carreel.

Exact asa a procedat compania finlandeza acum. In luna februarie a acestui an, compania a anuntat ca a inceput o analizare a optiunilor strategice pentru divizia digitala de sanatate a sa, ceea ce inseamna practic ca compania cauta in mod activ un cumparator.

CITESTE SI:  Unde au avut loc multe plati frauduloase cu carduri de credit prin iTunes

Aceasta a confirmat la inceputul acestei luni ca negociaza exclusiv o vanzare a deviziei cu cofondatorul Eric Carreel al Withings. Compania finlandeza a anuntat acum scurt timp ca a stabilit sa-si vanda divizia digitala de sanatate catre cofondatorul companiei.

Nokia declara ca vanzarea diviziei este parte din concentrarea sa pentru a deveni o companie business-to-business si de licentiere, ceea ce inseamna ca nu mai vrea sa participe pe piata de consum.

CITESTE SI:  Ce serial extrem de popular va ajunge pe Disney+

Nokia a scapat deja de divizia sa de smartphone-uri si si-a licentiat brandul companiei HMD Global, asa ca compania finlandeza este in afara pietei de consum acum. Termenii financiari ai acordului pentru divizie – care a invartit in cerc businessul digital de sanatate – nu au fost dezvaluiti.