fbpx
Cui doneaza Google 4000 de Chromebook-uri si 100.000 de hotspot-uri WiFi

Cui doneaza Google 4000 de Chromebook-uri si 100.000 de hotspot-uri WiFi

Compania gigantica Google din Statele Unite a declarat ca are de gand sa doneze 4000 de Chromebook-uri si 100.000 de hotspot-uri WiFi. Aceasta donatie e una de bun augur si poate ca si alte companii vor urma exemplul gigantului. Dispozitivele donate de compania americana vor merge la elevii din California.

Pentru ca elevii sa tina pasul cu studiile in timpul pandemiei de coronavirus Wuhan, Google va dona 4000 de Chromebook-uri si 100.000 de hotspot-uri WiFi pentru elevi in California.

CITESTE SI:  Ce aplicatii va putea controla Alexa, asistentul virtual al Amazon

Sundar Pichai, CEO-ul Alphabet si Google, a anuntat initiativa intr-un tweet de acum cateva zile. Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a declarat ca Departamentul de Educatie al statului California va distribui elevilor Chromebook-urile si hotspot-urile WiFi.

Elevii din California vor primi aceste Chromebook-uri si hotspot-uri pana la sfarsitul anului scolar si li se va oferi si cel putin 3 luni de acces nelimitat la internet rapid. Conform SFGate, guvernatorul Gavin Newsom estimeaza ca California are nevoie de 162.013 de hotspot-uri suplimentare, pe langa cele 100.000 de hotspot-uri pe care compania le va oferi pentru a raspunde nevoilor elevilor statului.

CITESTE SI:  Astfel YouTube va deveni o destinatie de cumparaturi

In acest scop, guvernatorul a cerut si altor companii sa doneze elevilor la fel ca Google care a donat Chromebook-uri si hotspot-uri WiFi. “Avem nevoie si de alte companii Google”, a declarat acesta. Aceasta donatie este cea mai recenta incercare a acestui gigant de a permite depasirea crizei actuale.

CITESTE SI:  Boxa inteligenta Google Home Hub are un pret foarte mic

In martie, Verily, brandul de sanatate al Google, a inceput sa dezvolte un site web care le permite oamenilor din Statele Unite sa verifice daca ar putea fi infectati cu coronavirusul Wuhan, directionandu-i catre site-urile de testare, in caz de nevoie.

Mai tarziu in luna martie, Verily a deschis doua centre de testare fizica pentru coronavirusul Wuhan in California. De asemenea, Google a alocat 800 de milioane de dolari pentru depasirea crizei coronavirusului Wuhan.