fbpx

Cu ce vrea Microsoft sa inlocuiasca parola pe Windows 10

Cu ce vrea Microsoft sa inlocuiasca parola pe Windows 10

De la lansarea sistemului de operare Windows 10, Microsoft a spus ca parolele (in sensul traditional) s-ar putea sa nu fie cea mai buna modalitate de a-ti mentine computerul in siguranta.

Multi utilizatori din ziua de azi sunt incurajati sa nu foloseasca o parola. Microsoft vrea ca utilizatorii sa foloseasca in schimb recunoastere faciala si alte metode de securitate biometrica.

Autentificarea la computer folosind o parola a fost metoda standard de autentificare in ultimele doua decenii. Cu toate acestea, Microsoft isi imagineaza un viitor fara password-uri si doreste sa transforme acest lucru in realitate printr-un viitor update Windows 10.

CITESTE SI:  Cand se va inchide ultimul serviciu de pagere din Japonia

Conform Microsoft, un viitor update al Windows 10 le va oferi utilizatorilor optiunea de a se autentifica la computerele lor fara sa foloseasca un password.

In schimb, Microsoft va oferi utilizatorilor Windows 10 optiuni alternative de autentificare, cum ar fi recunoasterea faciala, securitatea biometrica, sau un cod PIN (care intr-un fel pare o parola).

CITESTE SI:  Compania de cinematografe care ar putea disparea in ianuarie 2021

Desi parolele exista de o vreme indelungata, acestea pot fi obositoare. Iar daca alegi password-uri foarte complexe, acestea pot fi dificil de memorat.

De asemenea, oamenii tind sa refoloseasca password-urile lor preferate, ceea ce inseamna ca, daca cineva ti-a aflat password-ul, iti poate accesa celelalte conturi ale tale.

De aceea, vedem cum securitatea biometrica e din ce in ce mai folosita pe dispozitivele mobile. Chiar si laptopurile MacBook ale Apple au trecut la securitate biometrica prin integrarea Touch ID.

CITESTE SI:  Ce idee de incarcare pentru masini electrice care evita aglomerarea la statii are Apple

Acestea fiind spuse, aceasta noua caracteristica care elimina parola e disponibila numai unui numar mic de participanti la programul Windows Insider.

Microsoft se asteapta ca va lansa caracteristica pentru mai multi utilizatori Windows 10 in viitor. Momentan, aceasta e disponibila numai acelor participanti.