fbpx

Cu ce vor fi inlocuite centralele de gaz in New York

Cu ce vor fi inlocuite centralele de gaz in New York

Un loc de pe Bulevardul Avenue din Queens, New York City, a gazduit candva 16 centrale de gaz. Numai doua mai exista acum. In curand si restul vor fi demolate.

In locul lor va aparea altceva. Aceasta propunere de a inlocui centralele de gaz a fost aprobata saptamana trecuta de catre Comisia de Servicii Publice din New York.

Va aparea in loc cea mai mare baterie de stocare de energie din lume. Conform PV Magazine, actualul proprietar al acelor centrale are de gand sa construiasca proiectul in trei faze in New York.

CITESTE SI:  De ce cred unii ca Google strica browserele Microsoft si Apple, intentionat

In ziua de azi, se pune foarte mult accent pe producerea ecologica si sustenabila de energie. Am vazut ca multe tari din lume adopta o varietate de initiative ecologice, cum ar fi folosirea energiei solare, hidroenergetice si cinetice.

Acum, in orasul New York, se pare ca se merge cu un pas mai departe prin inlocuirea centralelor cu gaz in favoarea a ceea ce se numeste cea mai mare baterie de stocare din lume.

CITESTE SI:  Care ar putea fi cel mai usor de reparat smartphone Google

Ravenswood Development, actualul proprietar al centralelor de gaz, se asteapta sa construiasca aceste baterii in trei faze, 129 MW, 92 MW si 89 MW, prima faza fiind terminata pana in martie 2021.

Nu exista informatii cu privire la momentul cand vor fi terminate a doua faza si a treia ale bateriilor. Acestea fiind spuse, compania din New York recunoaste ca energia stocata in baterie ar putea inca veni din surse non-ecologice, cum ar fi carbunele sau gazul natural.

CITESTE SI:  Ce baterie uriasa ar putea integra smartphone-ul pliabil al Samsung

Dar, in acelasi timp, trebuie mentionat ca aceste baterii sunt mai ecologice decat centralele de gaz. Asta pentru ca centralele de gaz tind sa emita niveluri ridicate de dioxid de carbon.

Deci, trecand la baterii, cel putin se vor reduce emisiile CO2. De asemenea, se asteapta ca, in timp, odata cu folosirea mai multor forme de energie regenerabila, emisiile generate vor fi reduse si mai mult in New York.