fbpx

Cu ce vine nou pentru securitate noua aplicatie Zoom

Cu ce vine nou pentru securitate noua aplicatie Zoom

Compania Zoom a lansat o noua versiune a aplicatiei sale de apeluri video. In aceasta noua versiune, compania a produs niste schimbari destul de importante pentru securitate.

In ceea ce ar fi trebuit sa fie un an fantastic pentru aplicatia de apeluri video Zoom, totul s-a dovedit a fi total opus. Aplicatia de apeluri video a fost afectata de o serie de nereguli de securitate si de confidentialitate, ceea ce a fortat compania sa suspende implementarea de noi functii si sa se concentreze in schimb pe repararea securitatii.

CITESTE SI:  "Steve Jobs" este o companie italiana, iar Apple nu poate impiedica asta

Vestea buna pentru utilizatorii platformei Zoom de conferinte video este ca se pare ca compania a evoluat in aceasta privinta, deoarece intre timp a lansat Zoom 5.0. Noua versiune a aplicatiei ofera o serie de caracteristici imbunatatite de securitate si confidentialitate, cum ar fi criptarea AES 256-bit GCM care mentine securitatea datelor in timp ce sunt in tranzit.

De asemenea, compania a implementat noi functii de control in aplicatia de apeluri video, cum ar fi rularea datelor, administratorul contului fiind acum capabil sa aleaga ce regiuni ale centrelor de date sa foloseasca.

CITESTE SI:  Ce moneda virtuala a lansat LINE si de ce

Aceasta este o actualizare a unei stiri anterioare care indica faptul ca s-a descoperit ca unele apeluri video din aplicatia Zoom erau trimise prin China, acest lucru ducand la ingrijorari cu privire la confidentialitate si securitate.

De asemenea, Zoom va activa “Salile de asteptare” in mod implicit in noua aplicatie de apeluri video, acest lucru reducand “Zoom bombing”. Potrivit lui Eric S. Yuan, CEO-ul companiei: “Sunt mandru sa ating acest pas in planul nostru de 90 de zile, dar acesta e doar inceputul. Ne-am construit afacerea oferind fericire clientilor nostri. Vom castiga increderea clientilor nostri si le vom oferi fericire cu accentul nostru de neclintit pe furnizarea celei mai sigure platforme, cu cea mai buna securitate”.