fbpx

Cu ce vine nou cel mai nou update pentru Chrome OS al Google

Cu ce vine nou cel mai nou update pentru Chrome OS al Google

Dupa un fel de poticnire cand a fost lansata versiunea 75 a sistemului de operare al companiei Google din Statele Unite, update-ul Chrome OS 76 se lanseaza in acest moment pentru unele Chromebook-uri.

Sistemul de operare Chrome OS al Google a fost de obicei vazut drept un sistem de operare mai putin cuprinzator, cel putin in comparatie cu Windows si macOS.

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, Google a realizat imbunatatiri si modificari la Chrome OS pentru ca acesta sa fie mai functional ca niciodata, iar cel mai recent update lansat de Google i-ar putea interesa pe unii.

CITESTE SI:  Ce functii noi are Android 11, disponibil acum pentru descarcare de la Google

In cel mai recent update pentru Chrome OS – care va duce versiunea la numarul 76 – Google a introdus in cele din urma suport pentru desktop virtual, cunoscut si sub numele Virtual Desks.

Pentru cei care nu sunt familiarizati cu desktopul virtual, acesta le permite utilizatorilor sa creeze “straturi” speciale ale aplicatiilor intre care pot comuta.

CITESTE SI:  Waymo devine prima companie care testeaza masini autonome fara un sofer uman

De exemplu, datorita noului update al sistemului de operare al Google poti crea un strat conceput special pentru a gazdui aplicatiile de la locul de munca si un alt strat in care poti avea aplicatii media si de entertainment.

Asta inseamna ca poti comuta intre diverse grupuri de aplicatii, pastrand un anumit grad de separare. Acest lucru poate fi util pe laptopurile care au ecrane mai mici si daca nu ai mai multe monitoare diferite pentru a pastra aplicatiile.

CITESTE SI:  Mark Zuckerberg vrea sa-ti protejeze mai bine datele

Daca esti interesat sa verifici caracteristica, poate fi necesar sa activezi manual steagul de testare a functiei tastand chrome://flags/#enable-virtual-desks.

Acestea fiind spuse, dupa cum mentioneaza Android Police, caracteristica Virtual Desks a sistemului de operare Chrome OS al Google nu este la fel de bogata in functii in comparatie cu Windows sau macOS. Dar, pentru utilizatorii Chrome OS care au asteptat cu nerabdare caracteristica, presupunem ca este un inceput bun.

Sursa imagine: Flickr.com