Cu ce va inlocui Apple Face ID pe iPhone-uri

Cu ce va inlocui Apple Face ID pe iPhone-uri

Noi informatii de la analistul de incredere Ming Chi-Kuo spun ca compania Apple din Cupertino va renunta la sistemul de recunoastere faciala Face ID pentru iPhone-urile sale dupa 2021.

In 2017, Apple a prezentat lumii Face ID, sistemul sau de recunoastere faciala pentru viitoarele sale iPhone-uri. Cu toate acestea, cand compania l-a prezentat, a inlaturat senzorul de amprente Touch ID, ceea ce inseamna ca utilizatorii trebuiau sa se bazeze numai pe recunoasterea faciala, cel putin in ceea ce priveste securitatea biometrica.

CITESTE SI:  VIDEO: Samsung creeaza episoade noi din 6 seriale pentru VR

Se astepta ca Face ID va continua sa fie metoda principala de securitate pentru iPhone-uri in viitor. Dar, potrivit analistului Ming Chi-Kuo, nu va fi cazul.

Conform unor informatii de la acel analist, Apple va pastra Face ID pana in 2021 si dupa aceea compania ar putea trece din nou la senzorul de amprente. Doar ca, de aceasta data, acesta va fi plasat sub ecranul iPhone-ului.

Este ciudat faptul ca Apple va trece din nou la senzorii Touch ID dupa ce a promovat si laudat tehnologia Face ID, dar se poate spune ca securitatea prin amprente este mult mai convenabila decat necesitatea de a te uita la ecran de fiecare data cand vrei sa-ti deblochezi iPhone-ul.

CITESTE SI:  Carei solicitari a guvernului Indiei ar putea ceda Apple

Pana in prezent, companii precum Samsung si OnePlus venit cu senzori de amprente integrati in ecranul smartphone-urilor lor, asa ca nu e ca si cum tehnologia nu e inca disponibila.

Dar nu e clar de ce companiei Apple ii ia atat de mult timp. Au circulat si inainte zvonuri conform carora Apple ar putea lucra din nou la senzorii de amprente pentru iPhone-uri, anumite brevete indicand faptul ca compania inca e interesata de asa ceva.

CITESTE SI:  La implinirea celor 40 de ani de existenta a Microsoft, Bill Gates a trimis angajatilor un email

Pana acum, Apple a continuat sa pastreze senzorii de amprente pe unele iPhone-uri. De asemenea, in ziua de azi acei senzori pot fi gasiti si pe laptopurile MacBook mai noi ale companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *