fbpx
Cu ce va fi mai special un satelit Starlink al SpaceX

Cu ce va fi mai special un satelit Starlink al SpaceX

Compania spatiala SpaceX din Statele Unite doreste sa lanseze pe orbita zeci de mii de sateliti Starlink cu scopul de a oferi intregii lumi acces la internet. SpaceX doreste sa lanseze un nou pachet de astfel de dispozitive pe orbita, iar unul dintre aceste dispozitive va fi mai special.

Compania spatiala SpaceX lanseaza un nou pachet de sateliti Starlink pe orbita, dar aceasta nu va fi o misiune obisnuita. Dupa cum explica TechCrunch, unul dintre cei 60 de sateliti din pachet va testa un parasolar care ar trebui sa il faca mai putin deranjant pe cerul noptii.

CITESTE SI:  De ce unele aplicatii bancare nu accepta smartphone-ul Samsung Galaxy S10

Daca proiectul reuseste sa reduca lumina reflectata de la Soare, acest parasolar ar putea deveni ceva obisnuit pentru satelitii Starlink din viitor.

Compania SpaceX din Statele Unite doreste un total de 24 de lansari de pachete Starlink pana la sfarsitul acestui an. Daca totul merge bine, sistemul Starlink ar permite un serviciu de internet beta in Canada si Statele Unite, urmand sa aiba loc o lansare internationala mai ampla in 2021 sau 2022.

CITESTE SI:  Cum e elicopterul care e gata pentru Marte

Este posibil ca va fi nevoie de acel parasolar pentru acest lucru. Astronomii si spectatorii amatori au reclamat faptul ca reflectiile de la satelitii Starlink ii impiedica sa urmareasca corespunzator spatiul.

Lucrurile s-ar putea inrautati, dupa ce compania spatiala SpaceX lanseaza alte zeci de mii de sateliti pe orbita. Parasolarul poate asigura publicul ca sistemul companiei spatiale SpaceX din Statele Unite nu va fi prea perturbator atunci cand va fi lansat complet.

CITESTE SI:  Essential Phone - un smartphone cum nu mai e niciunul

Ce parere ai despre asta? Crezi ca acel parasolar va fi suficient pentru ca satelitii companiei spatiale SpaceX sa nu fie prea perturbatori? Abia astepti sa poti folosi internetul sistemului Starlink? Crezi ca acest sistem de acces la internet este o idee buna si fezabila pentru companie?