fbpx

Cu ce suma uriasa de bani s-a vandut o carte rara Harry Potter

Cu ce suma uriasa de bani s-a vandut o carte rara Harry Potter

O casa de licitatii din Londra a vandut o copie rara a cartii “Harry Potter si Piatra Filozofala” pentru o suma mare de bani. Dar inainte de a crede ca iti vei putea vinde cartea Harry Potter pentru multi bani, trebuie sa stii ca aceea vanduta la licitatie este una rara, nu una obisnuita.

Obiecte rare, in special cele care au devenit foarte cunoscute de-a lungul anilor, tind sa aduca sume mari de bani la licitatii. Acest lucru e valabil si pentru o copie rara a primei editii a cartii Harry Potter.

CITESTE SI:  Indiegogo vrea ca toate campaniile de strangere de fonduri sa fie mai sigure

Aceasta s-a vandut la o licitatie pentru aproximativ 90.000 de dolari. “Harry Potter si Piatra Filozofala” prima carte din serie care a devenit un succes urias la nivel mondial, a fost lansata in 1997 in Marea Britanie.

Aceasta a fost lansata initial numai in 500 de exemplare. Autoarea si poate chiar si editorul nu au stiut cat de cunoscuta va deveni aceasta serie.

CITESTE SI:  Ce serial extrem de popular va ajunge pe Disney+

“Harry Potter si Piatra Filozofala” s-a vandut in peste 120 de milioane de exemplare la nivel global. Raritatea acestei carti este, de asemenea, atribuita unei serii de greseli in text, lucru de asteptat de la o prima editie.

Exista cateva greseli de scriere, inclusiv pe coperta din spate in care, in loc de “Philosopher’s”, scrie “Philospher’s”. Exista chiar si o ilustratie pe coperta din spate cu un vrajitor care nu a fost niciodata mentionat in vreuna dintre cartile Harry Potter vandute.

CITESTE SI:  Cum va sustine Uber soferii pentru a cumpara masini electrice in Londra

Ilustratia a fost in cele din urma inlocuita cu cea a lui Albus Dumbledore, unul dintre personajele centrale ale seriei. Un alt motiv pentru care aceasta carte rara a fost vanduta pentru o suma atat de mare de bani este faptul ca aceasta a semnata chiar de autoarea J. K. Rowling. Aceasta a semnat-o in 2003, inainte de a fi vanduta la o licitatie de caritate.