fbpx

Cu ce pret infim sunt vandute conturi de Facebook pe internetul intunecat

Cu ce pret infim sunt vandute conturi de Facebook pe internetul intunecat

Niste atacatori vand informatiile de logare ale multor conturi de Facebook la un pret foarte mic pe dark web (internetul intunecat), potrivit unei noi cercetari.

O noua cercetare a dezvaluit ca informatiile de logare pentru conturile de Facebook sunt vandute de hackeri pe internetul intunecat la un pret de doar 2,6 dolari. Stirea a venit la cateva ore dupa ce s-a dezvaluit ca o bresa mare de date a compromis 50 de milioane de conturi Facebook.

CITESTE SI:  Ce pret va avea supermasina hibrida Koenigsegg care nu emite CO2

Nu este surprinzator pentru multi sa auda ca informatiile de logare Facebook sunt vandute de internetul intunecat, dar acest lucru poate crea probleme din cauza faptului ca aceste informatii de logare ale conturilor Facebook sunt vandute la un pret de doar cativa dolari.

Cercetarea de Money Guru mentioneaza, de asemenea, ca si informatii de logare pentru e-mailuri sunt vandute pe internetul intunecat. Oricine cu browserul potrivit (pentru a intra pe internetul intunecat) si cu adresele de internet potrivite poate ajunge pe aceste piete si sa cumpere informatii de logare pentru conturile Facebook.

CITESTE SI:  Preturile tabletei iPad Pro au fost crescute discret de Apple

Aceasta cercetare a Money Guru se bazeaza pe disponibilitatea pentru vanzare a informatiilor de logare ale celor mai utilizate 26 de conturi pe internet. Dar lucrurile nu se opresc aici.

Si datele financiare sunt disponibile la preturi mici. Datele cardurilor de credit si de debit sunt adesea vandute la un pret de numai 14, respectiv 19,5 dolari.

CITESTE SI:  Cum ar putea schimba Google navigarea pe internet de pe telefon

Practic, este posibil sa cumperi intreaga identitate online a cuiva la un pret de sub 1000 de dolari. Acest lucru include profilele de pe retelele de social media precum Facebook, conturile online de cumparaturi si serviciile de divertisment.

Datele vor include, de asemenea, date personale precum numere de telefon si adrese. Prin urmare, este important ca tot timpul sa fim foarte atenti la securitatea online.