fbpx
Cu ce malware au venit din fabrica multe smartphone-uri Android, lucru confirmat de Google

Cu ce malware au venit din fabrica multe smartphone-uri Android, lucru confirmat de Google

In acest an, s-a confirmat ca un malware a fost descoperit pe o multime de smartphone-uri Android de buget noi, din fabrica. Ulterior, compania Google din Statele Unite a confirmat ca niste oameni rau intentionati au reusit sa compromita smartphone-uri Android, in lantul de aprovizionare.

Deci aceste telefoane au venit cu acel malware din fabrica. Pentru a intelege ce s-a intamplat, trebuie sa ne ducem in trecut, in 2016. Atunci, cercetatorii Kaspersky au descoperit pentru prima data unul dintre cei mai avansati Trojani pe care cei de la Kaspersky i-au vazut vreodata.

CITESTE SI:  Ce masuri de siguranta a luat Uber pentru a testa din nou masini autonome

Malware-ul de pe smartphone-uri nu e ceva nou. Dar in cea mai mare parte acesta poate fi cu usurinta evitat daca nu descarci chestii dubioase din surse neoficiale.

Cu toate acestea, se pare ca evitarea descarcarii de chestii dubioase nu e suficient. Google a confirmat recent ca unele dispozitive Android au venit practic preinstalate din fabrica cu malware.

CITESTE SI:  A aparut o fotografie capturata cu OnePlus Two

Pentru cei care nu stiu, in acest an un Trojan denumit Triada a fost descoperit pe o multime de smartphone-uri Android de buget. Confirmarea ulterioara a Google practic recunoaste ca unele telefoane Android au fost intr-adevar compromise din fabrica de acest malware printr-un atac undeva in lantul de aprovizionare.

Asta inseamna ca, chiar din fabrica, aceste smartphone-uri Android au fost compromise, cu mult inainte ca acestea sa ajunga la clienti. Prin fiecare utilizare a smartphone-ului si a aplicatiilor acestuia, atacatorii cibernetici puteau primi acces la date si puteau executa cod de la distanta.

CITESTE SI:  Clipuri video slow-motion de cate cadre pe secunda captureaza Galaxy Note 9 si de ce durata

Google a confirmat intre timp ca lucreaza cu producatorii acestor smartphone-uri Android. Prin update-uri OTA, a fost inlaturat malware-ul si a fost inchis backdoor-ul. Cu toate acestea, nu se stie clar cat de multe daune a cauzat malware-ul din fabrica pana acum.