fbpx

Cu ce imbunatatiri vine sistemul de operare iOS 13 al Apple

Cu ce imbunatatiri vine sistemul de operare iOS 13 al Apple

Apple a dezvaluit in sfarsit sistemul de operare iOS 13 la evenimentul WWDC 2019 care a avut loc la San Francisco. Modul intunecat a fost una dintre cele mai discutate caracteristici noi pentru urmatoarea iteratie a platformei companiei din Cupertino.

Compania a confirmat oficial ca iOS 13 include intr-adevar modul intunecat la nivel de sistem de operare. De asemenea, Apple a realizat imbunatatiri de performanta pentru iOS 13 care vor oferi o experienta mai buna de utilizare.

Craig Federighi de la Apple a dezvaluit ca utilizatorii vor observa ca deblocarea faciala cu Face ID e cu 30% mai rapida in sistemul de operare iOS 13. De asemenea, compania din Cupertino schimba modul in care aplicatiile sunt impachetate.

CITESTE SI:  Fabulos. Ce vor putea dispozitivele cu 1MB de RAM

Compania promite descarcari cu 50% mai mici si update-uri cu 60% mai mici. Apple a vorbit destul de multe despre noul mod intunecat din iOS 13.

Modul intunecat e aplicat la nivelul intregului sistem de operare, inclusiv pentru tastatura si widget-uri. Multe dintre aplicatiile iOS native au fost actualizate.

Aplicatia Reminders vine probabil cu cele mai multe imbunatatiri. Aceasta aplicatie a fost reproiectata in intregime cu noi optiuni de filtrare pentru o mai buna sortare si un aspect vizual complet nou.

CITESTE SI:  In ce sens masinile Tesla devin mai capabile

De asemenea, este prezenta integrare AI, Reminders sugerand automat ceea ce ar trebui sa-ti amintesti, in timp ce tastezi. Unele dintre celelalte imbunatatiri ale aplicatiei includ formatarea noului desktop pentru Apple Mail, preferinte pentru site-uri in Safari si o noua vizualizare a galeriei in Notes pentru a putea urmari toate notitele simultan.

Si aplicatia Apple Maps a fost reproiectata cu date cuprinzatoare si un nou mod care nu este diferit de Google Street View. De asemenea, Apple a adaugat in sistemul de operare cateva noi caracteristici legate de confidentialitate.

CITESTE SI:  Ce pret are camera compacta si performanta Sony RX100 VII

Exista o noua caracteristica “Sign in with Apple” care le va permite utilizatorilor sa se conecteze la servicii folosind Face ID fara a mai dezvalui informatii personale serviciilor.

Dezvoltatorii vor putea integra aceasta functie in aplicatiile si serviciile lor. Aplicatia de camera primeste noi efecte de iluminare care permit utilizatorilor sa mareasca intensitatea luminii.

Interfata de editare de imagini a fost imbunatatita, iar iOS 13 are in sfarsit capacitatea de a roti clipurile video. Sistemul de operare iOS 13 se va lansa in acest an.