Cu ce fel de cip pentru PC ar putea Qualcomm crea probleme companiei Intel

Cu ce fel de cip pentru PC ar putea Qualcomm crea probleme companiei Intel

Poate ca procesorul Snapdragon 850 al companiei Qualcomm este destinat PC-urilor, dar este inca o jumatate de pas – o versiune a aceluiasi procesor cu o frecventa mai mare poate fi gasita pe smartphone-ul tau. Cu toate acestea, compania ar putea fi data viitoare un pic mai aventuroasa, proiectand un cip de la zero.

Compania Qualcomm lucreaza cu Microsoft la PC-uri Always Connected care sunt propulsate de cipurile sale. Cu toate acestea, acestea au fost in mare parte versiuni adaptate ale procesoarelor mobile.

O noua stire indica faptul ca compania dezvolta acum un nou cip denumit Snapdragon 1000 care ii va permite sa concureze mai bine impotriva Intel pe piata PC-urilor.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Android Go ASUS ZenFone Live oficial - specificatii si pret

Au aparut unele detalii despre Snapdragon 1000, cip despre care se spune ca a fost construit pentru PC-uri si ca va concura cu seriile U si Y de procesoare Core low-end ale Intel.

Stirea mentioneaza ca Snapdragon 1000 va fi mai mare decat procesoarele anterioare ale Qualcomm care sunt furnizate pentru PC-urile Always Connected. Acesta va folosi noua arhitectura ARM Cortex-A76 pentru a oferi imbunatiri ale performantei, ramanand in acelasi timp eficient din punct de vedere energetic.

Va fi nevoie de aproximativ 12W de energie pentru intregul cip pentru PC. Compania Qualcomm a dezvoltat, se pare, o platforma de testare bazata pe Snapdragon 1000 cu pana la 16GB de RAM si cu doua module de memorie de 128GB conectate prin UFS 2.1.

CITESTE SI:  S-a intentat un al doilea proces in grup impotriva Apple din cauza incetinirii iPhone-urilor

Platforma include, de asemenea, Gigabit WLAN si un nou cip de gestionare a energiei pentru o eficienta sporita. Daca stirea este corecta, Snapdragon 1000 va fi primul cip de la Qualcomm construit de la zero pentru PC-uri. Ramane de vazut daca acest procesor al Qualcomm ii va putea crea probleme companiei Intel. Compania Qualcomm nu a confirmat sau infirmat nimic despre Snapdragon 1000, inca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *