fbpx
Cu ce doreste Microsoft sa inlocuiasca naveta

Cu ce doreste Microsoft sa inlocuiasca naveta

Daca exista un lucru (din viata prepandemica) de care unor oameni nu le e dor, acela ar fi probabil naveta. Dar compania Microsoft din Statele Unite e convinsa ca naveta are avantaje unice pentru angajati si doreste sa reinvie aceste beneficii prin inlocuirea navetei zilnice cu alte lucruri, cum ar fi cu sarcini dimineata si seara.

Anul viitor, Microsoft Teams le va permite utilizatorilor sa programeze “navete virtuale” sau perioade de timp in care utilizatorii vor trebui sa stabileasca obiective pentru ziua respectiva si sa reflecteze asupra castigurilor, pierderilor si sarcinilor.

CITESTE SI:  Google va plati editorii de stiri din aceasta tara

Ideea e ca naveta le permite angajatilor sa defineasca inceputul si sfarsitul zilei si le ofera un spatiu pentru a gandi departe de distragerea atentiei de la lucru sau din locuinta, explica The Wall Street Journal.

Microsoft Teams spera ca o naveta virtuala le va permite angajatilor de la distanta sa stabileasca ore de inceput si de sfarsit definitive, astfel incat sa nu lucreze constant.

CITESTE SI:  De ce doneaza Elon Musk 423.000 de dolari pentru niste elevi

Potrivit WSJ, functia este inca in dezvoltare la Microsoft, dar poate include solicitarea catre utilizatori de a scrie o lista de obiective sau sarcini pentru ziua respectiva.

La sfarsitul zilei, functia creata de Microsoft ii va intreba ce sarcini au indeplinit si va muta pe ziua urmatoare sarcinile neterminate. De asemenea, functia Microsoft ii va intreba pe utilizatori cum se simt, in fiecare dimineata si seara.

Pericolul e ca acest lucru se va simti ca munca suplimentara. Desi o naveta virtuala pare ceva destul de deprimant, Microsoft sustine ca aceasta e o incercare de a promova bunastarea angajatilor – o schimbare pentru o companie care s-a concentrat in primul rand pe conectivitate si productivitate.

CITESTE SI:  Utilizatorii de Twitter folosesc un bug, posteaza tweet-uri de 35.000 de caractere

Desigur, exista si alte modalitati de a va elibera mintea inainte si dupa munca. De exemplu, dupa ce ai petrecut ore intregi muncind la birou, ar fi binevenit ceva analog, cum ar fi plimbare.